~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αλαβάνος: Εκλογές-τυφλόμυγα με κρυφή ατζέντα

Με το παιδικό παιχνίδι της τυφλόμυγας παρομοίασε τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Ο κ. Αλαβάνος υπονόησε ότι υπάρχει «κρυφή ατζέντα», σχολιάζοντας ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν το πόρισμα Αναλυτή για το Ασφαλιστικό, ούτε και το προσχέδιο προϋπολογισμού, ενώ πρόσθεσε ότι αγνοείται και το περιεχόμενο του πορίσματος Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων.Σε ό,τι αφορά το χρόνο ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών, που συνέπεσε με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, σχολίασε πως «η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει να κάνει με αναστενάρηδες, που ξεχνούν τον πόνο τους εκστασιασμένοι από την ιδέα της ολοκλήρωσης του μεταρρυθμιστικού της έργου».Παρομοίασε επίσης την κυβέρνηση με «επαγγελματία χαρτοπαίκτη», ως προς την αντιμετώπιση των πολιτών σε ό,τι αφορά την υποσχεσιολογία περί παροχών.Σχολιάζοντας, τέλος, την επίθεση που έχει εξαπολύσει το ΚΚΕ κατά του ΣΥΝ είπε πως η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΝ έως και μετά τις εκλογές είναι η αντιμετώπιση ως «αντιπάλου διαρκείας» των πολιτικών της Ν.Δ. και του δικομματισμού.10 θέσεις για την ακτοπλοΐαΟ πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε χθες το λιμάνι του Πειραιά και παρουσίασε δέκα θέσεις του κόμματός του για την ακτοπλοΐα. Πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου φορέα διεύθυνσης, προγραμματισμού, εποπτείας και ελέγχου συγκοινωνιακών υπηρεσιών στα νησιά, αλλά και τη σύσταση δημόσιου φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.Σήμερα ο κ. Αλαβάνος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρώτη Σερρών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: