~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Τρίπολη

 Ειδήσεις από την Τρίπολη



Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που συμπλήρωσε φέτος 51 χρόνια αγώνων, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαΐου την 27η Παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης, από την γενέτειρα του Λαμπράκη, Κερασίτσα Τεγέας στην Τρίπολη, ανήμερα της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Φέτος, η πορεία στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, αφιερώνεται στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και  το ΔΝΤ.

                     * * * * * * * * * * * * * * *
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ο αθλητής, ο Βαλκανιονίκης, ο γιατρός, ο Βουλευτής και πάνω από όλα ο αγωνιστής της Ειρήνης, Γρηγόρης Λαμπράκης, που αφιέρωσε τη ζωή του στο βωμό των μεγάλων πανανθρώπινων ιδανικών και τελικά υπέκυψε στις 27 Μαΐου 1963 έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη πέντε ημέρες νωρίτερα, ενέπνευσε με τη δράση του, λαμπρούς Έλληνες δημιουργούς.

Ενέπνευσε αγώνες, κοινωνικά κινήματα και για πολλούς οι αγώνες και η δολοφονία του άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού κράτους. Όλα αυτά πέρασαν από το νου σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας, μέσα σε ένα δίωρο έντονης συγκίνησης και θαυμασμού, από ανθρώπους που έζησαν από κοντά το Γρηγόρη Λαμπράκη και φρόντισαν με τη δράση τους να συνεχίσουν το έργο του.

47 ΧΡΟΝΙΑ μετά τη δολοφονική επίθεση
κατά του Γρηγόρη Λαμπράκη, πουτον οδήγησε στις 27 Μαίου του 1963 στο θάνατο.  Βουλευτής της ΕΔΑ, αγωνιστής της ειρήνης.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γεννηθηκε τo 1912 στην Κερασίτσα της Τεγέας όπου και τελειωσε το Γυμνάσιο. Τον ίδιο χρόνο με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε η "Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη".
 ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ