~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Έλλειψη προσωπικού

                                                                                                             AΠΕ
Τρίπολη:
Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την έλλειψη προσωπικού. Το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς στο τέλος Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις 50 διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο πανεπιστήμιο από τέσσερα έως επτά χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Όπως επισημαίνεται σε ψήφισμα του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, «αυτή η εξέλιξη ισοδυναμεί πρακτικά σήμερα με την αδυναμία ομαλής λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, με σοβαρές ή και επικίνδυνες συνέπειες σε ορισμένους τομείς (Τμήμα Σπουδών, Οικονομικές υπηρεσίες, ΕΛΚΕ, δίκτυα, φύλαξη)».
Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Σύγκλητος αποφάσισαν να αποσταλεί «αίτημα προς το Υπουργείο για την άμεση εξεύρεση λύσης, που θα συνεπάγεται την εξαίρεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από αυτή τη ρύθμιση και την παροχή ισάριθμων Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου».

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων προτείνεται να διακοπεί η λειτουργία του Ιδρύματος και το εκπαιδευτικό έργο στις 22, στις 29 και 30 Απριλίου 2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να κλιμακωθούν περαιτέρω οι δράσεις του.

Διαβάστε περισσότερα:
 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1126854#ixzz0iikYzRMN

Ιδού: Γιατί φτάσαμε στην κατάρρευση

   Του Σωτήρη Σωτηρόπουλου*

Δύο παραδείγματα οικονομικών παροχών σε ένα χωριό της Πελοποννήσου, αποθέωση του πλέον ακραίου παραλογισμού!...

Κάθε μέρα ακούμε τα φοβερά και τρομερά γύρω από την οικονομική κατάρρευση της φιλτάτης πατρίδας, το ΔΝΤ, το σφίξιμο της ζώνης στον καθημερινό άνθρωπο, τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές κ.λπ., κ.λπ. Και όλοι μάς έχουν ζαλίσει το κεφάλι με τα μεγάλα οικονομικά «ντοκουμέντα» (μόνο για τους μεγάλους καρχαρίες δεν ασχολούνται που διαφεύγουν), αλλά κανείς δεν μας λέει ποιος φταίει και πως φτάσαμε εδώ... (εκτός μικροκομματικών κοκορομαχιών).
Εγώ θα αναφέρω δύο μόνο παραδείγματα του χωριού μου Λαμπεία - Δίβρη ορεινής Ηλείας (που μπορεί να μου πει κανείς ότι είναι κόκκος άμμου στον ωκεανό της αλόγιστης διασπάθισης του δημόσιου κορβανά), με τους κρατικοδίαιτους που δυστυχώς καθιέρωσε το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ και αντέγραψε και συνέχισε ακριβώς η «φιλελεύθερη» Ν.Δ., που κατάφεραν να εξαθλιώσουν ψυχές και συνειδήσεις από τον πλέον φτωχό πολίτη μέχρι τον πλουσιότερο και να διαλύσουν εντελώς τον κοινωνικό μας ιστό.
Αυτοί όμως οι ελάχιστοι κόκκοι κάνουν το σύνολο και από πολύ μικρά κρίνονται και τα μεγάλα. Και τα λέει αυτά ένας πολίτης που έβαλε πλάτη και πρόσφερε το παραγωγικότερο κομμάτι της ζωής του -ως πολιτικό πρόσωπο και ιδρυτικό στέλεχος του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά δυστυχώς ατύχησα οικτρά. Όπως και άλλοι.
Έρμο ελληνικό κράτος, τι σου 'μελλε να πάθεις. Γι' αυτό μας πήρε και μας σήκωσε και γίναμε ρεζίλι των σκυλιών ανά τας Ευρώπας και βάλε... Ακούστε αυτά τα λίγα και κρατηθείτε.

1) Οι συμπολίτες μου γονείς των μαθητών, παίρνουν «επίδομα περιπάτου»!..
Οι Διβριώτες γονείς των μικρών μαθητών παίρνουν από το ελληνικό Δημόσιο ένα επίδομα 300 ευρώ για κάθε μαθητή για να μεταφέρουν, λέει, τα παιδιά τους μέσα στο χωριό, από το σπίτι τους στο σχολείο!!! Θεέ και Κύριε, 100 - 200 - 300 μέτρα μέχρι το Δημοτικό Σχολείο και πάει λέγοντας... Καλά, και πολύ σωστά, πληρώνει το κράτος για να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία από τα γύρω χωριά, αυτό δικαιολογείται. Αλλά να πληρώνονται οι γονείς για παιδιά από τις γειτονιές της Δίβρης, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα. Τα καημένα τα παιδάκια κουράζονται να περπατήσουν λίγα μέτρα και πρέπει να πάνε εποχούμενα! Αντί να αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν και λίγο, πρώτα και κύρια για την καλή υγεία τους και την άσκησή τους, να παίξουν στον δρόμο και κανα χιονο-πετροπόλεμο... Ας φυλάξουν τις κούρσες σας για άλλες δουλειές, και ας μην παίρνουν το... «επίδομα περιπάτου» για την καθημερινή μπίρα σας...
Ε, ρε πού είναι οι εποχές που εμείς με ένα μέτρο χιόνι πηγαίναμε σχολείο ή άλλα ξυπόλυτα περπάταγαν 5-6 χιλιόμετρα νάρθουν στο Δημοτικό, ή τα άλλα του Γυμνασίου από τα γύρω χωριά της ορεινής Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας με χιόνια κι αγριοκαίρια περπάταγαν 4-5-6 ώρες για να μάθουν γράμματα και πρόκοψαν και μεγαλούργησαν. Μην προκαλούν, λοιπόν, γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
2) Οι συμπολίτες μου πλούσιοι επιχειρηματίες παίρνουν «επίδομα αναξιοπαθούντων προβληματικών περιοχών»!... Το... «κοινωνικό κράτος» που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε η Ν.Δ. κάθε χρόνο δίνει 600 ευρώ επίδομα στους λίγους πλούσιους (συγκριτικά) επιχειρηματίες του χωριού, που δηλώνουν εισόδημα κάτω των 3.000 ευρώ τον χρόνο (που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος!...), ενώ οι επιχειρήσεις τους κόβουν «μονέδα», έχουν πολυτελή αυτοκίνητα κ.λπ., κ.λπ... Μην προκαλούν, γιατί θα πέσουν κεραυνοί να μας κάψουν...
Αλλά εκείνοι οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι (πρωθυπουργοί, αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης και λοιποί «συμπαρομαρτούντες» που μας έφτασαν ώς εδώ), που κλαυθμηρίζουν και ζητάνε την ψυχή μας τώρα, μην προκαλούν, γιατί θα τους κάψουμε εμείς...


* Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος είναι ιατρός, εκδότης του ιστορικού - λαογραφικού περιοδικού «Δίβρη», πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας».

*εφημ. "Η ΑΥΓΗ" : 17/04/2010 
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=537069