~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στον νέο Καλλικατρικο Δήμο Μεγαλόπολης

Κώστας Μιχόπουλος: «Θα διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης με πρόγραμμα και όραμα και όχι με ακουστικά ή πολιτικά δεκανίκια


Ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στον νέο Καλλικατρικο Δήμο Μεγαλόπολης, την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Αρκαδίας. Παρόντες ήταν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι και πάρεδροι από τους 3 δήμους που θα απαρτίσουν τον νέο καλλικρατικο δήμο.

Αίσθηση όμως προκάλεσε η παρουσία του δημάρχου Φαλαισιας κυρίου Γιάννη Φουσέκη ο οποίος την προηγούμενη μόλις είχε ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα. Η πρωτοφανής αυτή κίνηση, τιμά και τους δύο υποψηφίους και προοιωνίζει μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των διοργανωτών, αφού υπήρχαν όρθιοι στους διαδρόμους στο φουαγιέ αλλά και στο προαύλιο χώρο του Πνευματικού κέντρου όπου όρθιοι οι πολίτες άκουγαν την ομιλία από τα μεγάφωνα.

Η άνοδος του Κώστα Μιχόπουλου στο βήμα, προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων και επευφημιών από το πλήθος, ο οποίος με μια ομιλία ποταμό, αναφέρθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο σε όλα τα προβλήματα που χρόνια ταλαιπωρούν τον τόπο.



«Θα διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης με πρόγραμμα και όραμα και όχι με ακουστικά ή πολιτικά δεκανίκια. Δεν αρκεί να λέμε πως είμαστε δημοκράτες. Δεν αρκεί να φαινόμαστε δημοκράτες. Πρέπει να είμαστε δημοκράτες και θα το δείξουμε! Θα εφαρμόσουμε στην πράξη την άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, με το να καλούμε το λαό κάθε φορά με δημοψήφισμα να αποφασίζει ο ίδιος για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη και το μέλλον των παιδιών του!» τόνισε ο κ. Μιχόπουλος

Στη συνέχεια ανάφθηκε στον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να χαρακτηρίσει τις επερχόμενες εκλογές δείχνοντας αποστροφή σε κάθε έννοια διχασμού της κοινωνίας. Είπε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο θα μπει υπό νέα διαπραγμάτευση σε ότι αφόρα τουλάχιστον τα αντισταθμιστικά οφέλη, θεωρώντας ως φιλοδώρημα τα 200.000 € που δίνονται από την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ για το Φ/Β πάρκο και τις ελάχιστες θέσεις εργασίας για την 5η μονάδα Φ/Αερίου από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Δήλωσε αδιαπραγμάτευτος σε ότι αφορά το περιβάλλον, μιλώντας για μια συνολική περιβαλλοντική μελέτη του λεκανοπεδίου, όπου θα γίνεται μόνο ότι χωράει, και άνοιξε το θέμα διεκδίκησης των 40.000 απαλλοτριωμένων στρεμμάτων της ΔΕΗ μετά την εκμετάλλευση του λιγνίτη. Κάτι που δεν έχει γίνει από κανένα δήμαρχο μέχρι τώρα.

Μίλησε για την αξιοποίηση των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων και θησαυρών του λεκανοπεδίου. Πρότεινε την ανασύσταση του συμπλέγματος του Δαμοφώντα στο μουσείο Λυκόσουρας, την ανάδειξη και σωστή διεξαγωγή των Λυκαίων αγώνων Για την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου πρότεινε την θέσπιση ετήσιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού αρχαίου θεάτρου, δηλώνοντας ταυτόχρονα κάθετα αντίθετος στην αναστήλωση του μνημείου με αντάλλαγμα την κατασκευή ΧΔΒΑ. «Αν είναι να γίνει το αρχαίο θέατρο με αντάλλαγμα το ΧΔΒΑ, καλύτερα να μη γίνει, ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στα ρημαγμένα χωριά, την καλπάζουσα ανεργία, την προβληματική έως ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη, την αναγκαιότητα δημιουργίας ΒΙΠΕ και την ανάγκη ουσιαστικής ανάπτυξης η οποία θα διασφαλίσει την αειφορία της περιοχής.

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, είπε ο κ. Μιχόπουλος, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι παντογνώστες ή πανεπιστήμονες. Μακριά από μας κάθε έννοια πολυξερισμού. Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο καραβοκύρης και το πλήρωμα. Αυτοί επιλέγουν την πορεία του καραβιού. Τους χάρτες και τα όργανα ναυσιπλοΐας για ένα ασφαλές ταξίδι που θα οδηγήσει σε λιμάνι ευημερίας, τα φτιάχνουν οι ειδικοί.

Οι επιστήμονες. Υπάρχουν λοιπόν τα παιδιά μας. Οι νέοι επιστήμονες που με αγώνα δικό τους και των γονιών τους, τελειώσανε πανεπιστήμια και έκαναν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Δε θα διστάσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε.
 Έχουμε ιδέες.
Έχουμε όραμα και σας καλούμε να πυκνώσετε τις γραμμές μας, να σμίξουμε τις δυνάμεις μας, για να το υλοποιήσουμε.»