~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη λάτρης της Αρκαδικής φύσης και του αρκαδικού πολιτισμού

ΕΙΔΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
γνωρίζει από πρώτο χέρι καλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αρκαδίας.Ειδικός Γραμματέας της νεοσύστατης Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει η κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος και πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος. Άνθρωπος με μεγάλη γνώση, εμπειρία στα περιβαλλοντικά θέματα αλλά και μαχητική -σύρθηκε μάλιστα για το θάρρος της γνώμης της στα θέματα της μόλυνσης του Ασωπού κατηγορούμενη ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επιβεβαιώνεται η αίσθηση μας ότι είναι καλά λοιπόν τα πρώτα νέα για το περιβάλλον και από πλευράς προσώπων της νέας Κυβέρνησης.

Λάτρης της Αρκαδικής φύσης και του αρκαδικού πολιτισμού, συμμετείχε μάλιστα στην εναρκτήρια εκδήλωση της εταιρίας μας τον Αύγουστο του 2008 στο Λεβίδι για το θέμα της αποτροπής εγκατάστασης του τσιμεντεργοστασίου Νικητόπουλου στην Βλαχέρνα η Μαργαρίτα Καραβασίλη γνωρίζει από πρώτο χέρι καλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αρκαδίας.

Να ευχηθούμε σιδεροκέφαλη μόνο!
Για τα υπόλοιπα έχει αποδείξει ήδη τις ικανότητες της!

Ν.Δ.Κ.
ΑΠΟ «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»

Συνάντηση όλων των Συλλόγων της επαρχίας Μαντινείας και ομιλία του Χρήστου Τσούτσουβα, με θέμα: «Οι αρχαιότητες της Αρκαδίας και η σημερινή τους κατάσταση».

Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος
Τζώρτζ 9,10682 Αθήνα
Τηλ.: 210 38 23 014 210 38 23 014,
fax: 210 38 23 018

Α ν α κ ο ι ν ώ σ ε ι ς


Το ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σας γνωρίζει ότι τα γραφεία της θα είναι ανοικτά καθημερινά 11.00 – 14.00, για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση των Συλλόγων – Μελών της.

Επίσης, σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση των κάτωθι εκδηλώσεων:

   Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 17:00.  

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των Συλλόγων της επαρχίας Μαντινείας, για να συζητηθούν προβλήματα που αφορούν την περιοχή, αλλά και τη λειτουργία των Συλλόγων και να βρεθούν τρόποι καλύτερης και αμεσότερης επικοινωνίας.

   Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19:00.  
Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία ο κ. Χρήστος Τσούτσουβας, Μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ, θα μιλήσει με θέμα: «Οι αρχαιότητες της Αρκαδίας και η σημερινή τους κατάσταση».

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να συναντηθούμε στις εκδηλώσεις της ΠΟΕ για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα που μας απασχολούν.

* δείτε και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ:     http://www.panarkadiki.gr/

«Διασπάθηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από εταιρεία με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η   
Προς την κ.Υπουργό
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διασπάθηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από εταιρεία με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου» με έδρα την Τρίπολη ιδρύθηκε το 2008, απευθύνεται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας και στηρίζει την εύρεση καινοτόμων λύσεων με στόχο να βελτιωθούν η παραγωγή και η ανταγωνιστικότητα στην αγορά.
Στην εν λόγω εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου φέρεται να συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με εκπρόσωπό του ΧΩΡΙΣ, όμως, την έγκριση της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου, όπως φαίνεται από επώνυμη καταγγελία, που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας .
Η καταγγελία αναφέρεται σε αποφάσεις του Κέντρου για την έγκριση προτάσεων από δήμους, κοινότητες και επαγγελματικούς φορείς της Αρκαδίας για την ανάπτυξη, που δεν έχουν καν υποβληθεί, όπως και αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς σε εταιρείες, με αδιαφανείς διαδικασίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία το Κέντρο φέρεται να έχει κατασπαταλήσει κονδύλια, που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε την αποχώρηση του ιδρύματος από το Κέντρο το οποίο έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κ. υπουργός:

 

Εχει διενεργηθεί έλεγχος για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο «Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου», και αν ναι, ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου;

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός