~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στόχος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής να ασχοληθούν οι νέοι Αρκάδες με τα κοινά...


Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΠΟΑ, Δημήτρη Καραλέκα
Μια αξιόλογη πρωτοβουλία στον τομέα της νεολαίας αναλαμβάνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής. Μετά από πρόταση του νέου της προέδρου Δημήτρη Καραλέκα, τα μέλη της Υπατης Στοάς ψήφισαν ομόφωνα τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου για την ενίσχυση των προγραμμάτων της νεολαίας της Παναρκαδικής. «Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα συνέδριο, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη πού θα γίνει. Εχουμε ξεκινήσει μια οικονομική εκστρατεία – fundraiser, βγάλαμε λαχείο, όλα τα χρήματα θα διατεθούν για τη νεολαία», επισημαίνει ο κ. Καραλέκας. Στόχος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, όπως σημειώνει, είναι να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά και να τους φέρει πιο κοντά στις ρίζες τους, να τους φέρει πιο κοντά στους αρκαδικούς συλλόγους. Η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να ενισχύσει όλες αυτές τις προσπάθειες των νεαρών Αρκάδων. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για την ενίσχυση αυτών των δράσεων υπέρ της νεολαίας, και την οποία σοβαρά εξετάζει η Ομοσπονδία, είναι και η αγορά έκτασης μελλοντικά στην Αρκαδία για τη δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων. Τμήματα νεολαίας έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται και στις τρεις περιφέρειες της Ομοσπονδίας. Στη Μεσοδυτική Περιφέρεια- Midwestern District την αρχική ομάδα αποτελούν περίπου 60 νέοι.

Καυστικός Αλαβάνος για ανέκδοτα πρωθυπουργού


ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
Αλ. Αλαβάνος: Ανέκδοτο ότι πρέπει να σκαρφιστούν κάποιο λόγο«Κατά τη γνώμη μας, είναι ανέκδοτο ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα θέματα της παιδείας, των πυρκαγιών, τα ασφαλιστικά, να εμφανίζεται κατακαλόκαιρο για να αναγγείλει πρόωρη διάλυση της Βουλής». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, χθες από τη Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης. Και πρόσθεσε: «Είναι ανέκδοτο το ότι αυτός ο πρωθυπουργός το μόνο που μας έλεγε μέχρι τώρα είναι ότι θα λήξει κανονικά η θητεία της σημερινής κυβέρνησης. Είναι ανέκδοτο το ότι θα συνεδριάσει ενδεχομένως το υπουργικό συμβούλιο για να σκαρφιστεί κάποιον εθνικό λόγο που πάμε στις εκλογές. Είναι ανέκδοτα θα έλεγα τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το ότι κάνει μια οικολογική αστυνομία η οποία θα πηγαίνει να σβήνει τις πυρκαγιές με λεωφορείο».Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μετά τις συζητήσεις που είχε με το δήμαρχο, ενώ δηλώσεις έκανε και για την πυρκαγιά στην Πεντέλη, λέγοντας ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα έχει πάρει μαθήματα από τις προηγούμενες πυρκαγιές και η έκταση της καταστροφής της Πεντέλης δεν θα πάρει τις διαστάσεις της Πάρνηθας».Επιπρόσθετα, ως ακόμα ένα λόγο που η κυβέρνηση προχωρά τώρα στην πραγματοποίηση των εκλογών, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Κρήτη θα επικεντρώσει την παρέμβασή του στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος του νερού που θα πάρει δραματικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια, καθώς και στο ζήτημα της επένδυσης στην περιοχή της Μονής Τοπλού στη Σητεία.
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/08/2007

ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος στις καμένες περιοχές της Πεντέλης


Στις καμένες περιοχές της Πεντέλης θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ χθες πήγε στην Πεντέλη αντιπροσωπεία του κόμματος. Ο Ν. Βούτσης υποστήριξε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τρομακτικές, καθώς δεν πρόλαβε και αυτή τη νέα καταστροφή, και υποστήριξε ότι ενώ -εδώ και δυο μήνες- φάνηκε ότι υπάρχει σχέδιο να καούν οι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, δεν υπήρχε ένα σχέδιο στρατηγικής πρόληψης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/08/2007

"Κυβέρνηση των καμένων δασών" η Ν.Δ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
«Κυβέρνηση των καμένων δασών» χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι Οικολόγοι-Πράσινοι με ανακοίνωσή τους και τις επικείμενες εκλογές ως τις πιο φαστ φουντ εκλογές που έγιναν ποτέ στον τόπο. Ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταθεί στο ύψος του θεσμού και να μη συναινέσει στη γελοιοποίηση των λεγόμενων κρίσιμων εθνικών εκλογών, ενώ κατηγορούν τους κυβερνώντες ότι τη στιγμή που η καταστροφή της κατακαημένης Πεντέλης κλέβει την ίδια την ανάσα των Αθηναίων, αυτοί σκέφτονται πώς θα ξαναεκλεγούν. «Δεν χάθηκε μόνο η δημοκρατική ευαισθησία από τους κυβερνώντες, χάθηκε και η απλή λογική», τονίζουν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/08/2007

Εκλογές εξπρές σε 30 ημέρες



Εκλογές εξπρές σε 30 ημέρες
Ζαριά Καραμανλή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους υπολογισμούς της Ν.Δ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος

Με στόχο να μπει στο ράφι το «καυτό» πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα και να παραμείνουν όμηροι έως τις κάλπες οι ψηφοφόροι που περιμένουν παροχές, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τελικά να ρίξει τη ζαριά των εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.
O επίσημος λόγος που θα επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός για τις πρόωρες εκλογές θα είναι οι «μεταρρυθμίσεις» και η αναθεώρηση του Συντάγματος. Με την εσπευσμένη διάλυση της Βουλής, εξάλλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει έναν «άγριο» χειμώνα στο μέτωπο της Οικονομίας, λόγω του εκτροχιασμού του προϋπολογισμού. Γι΄ αυτόν τον λόγο άλλωστε πίεζε επί μήνες το οικονομικό επιτελείο για πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, το οποίο δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να παρουσιάσει το προσχέδιο ενός νέου «εικονικού» προϋπολογισμού πριν από τις εκλογές.
Με τον φόβο του ΛΑΟΣ
Με τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που διαμορφώνονται έως τις εκλογές, στο πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρούν να περιορίσουν και τη διαρροή στελεχών και ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης, το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει στα δικά του ψηφοδέλτια όσους κομματικούς παράγοντες «κοπούν» από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και αυτό θα του στοιχίσει εκλογικά. Η τελική απόφαση του Κων. Καραμανλή για την ημέρα των εκλογών εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους εκλογικούς υπολογισμούς της Ν.Δ., όπως παραδέχονται τα ίδια κομματικά στελέχη. Γι΄ αυτόν τον λόγο ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να «σαμποτάρει» την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται τώρα να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας και αφού ο Πρωθυπουργός θα έχει εκμεταλλευθεί πολιτικά στο έπακρο τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.
Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κινήθηκαν επίσης με στόχο να εκμεταλλευθούν το Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και το οποίο προσδοκούν ότι θα διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο και το προεκλογικό κλίμα. Σημειώνεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί ο τελικός της διοργάνωσης, με πιθανή συμμετοχή της εθνικής ομάδας. Οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. ποντάρουν ακόμη στη «χαλαρή διάθεση» των πολιτών που έχουν επιστρέψει από τις διακοπές και δεν τους έχει καταβάλει η καθημερινότητα.
εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 17 Αυγ. 2007