~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΗ ΖΩΗ


Πάρε το παιδί σου Αγκαλιά
Αγκάλιασε και εσύ το δικό σου παιδί…. Απαθανάτισε τη στιγμή
και στείλε μας τη φωτογραφία στο syllogosagalia@gmail.com
 Πάρε τη φωτογραφική μηχανή χρησιμοποίησε πολύ πολύ φαντασία
και τράβηξε τις πιο τρυφερές  και τρελές αγκαλιές με το παιδί σου.
Έτσι βοηθάς την Αγκαλιά να δημιουργήσει τη νέα της αφίσα (κολλάζ)
για τη «Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά της Αγκαλιάς»
που θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό του Συντάγματος 28 και 29 Νοεμβρίου 2011.
Μην καθυστερείς… φωτογραφική μηχανή ανά χείρας και ξεκινήστε τις  πόζες….

Στη Βλησιδιά περιμένουν μισό αιώνα!!! να φτιαχτεί ο δρόμος*


Η Βλησιδιά Αρκαδίας, 35 χλμ. από το Λεωνίδιο, είναι το μοναδικό χωριό της νότιας Κυνουρίας που -εδώ και μισόν αιώνα- το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου ο οποίος οδηγεί στο χωριό, παραμένει χωματόδρομος!Η πρόσβαση στη Βλησιδιά γίνεται μόνο με 4x4 ή αγροτικό, ενώ το χειμώνα οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι αφού -με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες- ο δρόμος δεν είναι προσπελάσιμος ούτε με αγροτικό.
«Από τότε που ήμουν παιδί, θυμάμαι που μας έλεγαν ότι όπου να 'ναι θα γίνει ο δρόμος. Ασπρισαν τα μαλλιά μου, πήγα 58 χρόνων, και ακόμα περιμένουμε το δρόμο» λέει στην «Ε» ο αγρότης και κάτοικος του χωριού Γιώργος Ραγιάς.
Η Βλησιδιά είναι ένα καταπράσινο χωριό, χτισμένο σε πλαγιά του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 650, με παραδοσιακά πε-τρόχτιστα σπίτια, ενώ στις όχθες του ποταμού που περνάει από το χωριό αλλά και ακολουθώντας τα μονοπάτια του, που οδηγούν ψηλά στον Πάρνωνα, συναντάμε έναν φυσικό παράδεισο.
Οσο ευλογημένοι αισθάνονται οι κάτοικοι που ζουν σε τούτο το ονειρεμένο περιβάλλον τόσο ξεχασμένοι και αδικημένοι αισθάνονται από τις αρμόδιες αρχές.
Ακόμα και ο χωματόδρομος έγινε με διάνοιξη το '62 ύστερα από συνεχείς πιέσεις του πατέρα μου Γιώργου Μανιταρά στον τότε νομάρχη. Ο πατέρας μου, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ήταν ο παπάς του χωριού και πρόεδρος της τότε τοπικής κοινότητας Βλησιδιάς. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια και το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου παραμένει χωματόδρομος. Ακόμα και τα 3 από τα συνολικά 7 χλμ. του δρόμου που έχουν ασφαλτοστρωθεί, έγιναν τα τελευταία χρόνια και μόνο ύστερα από δικά μας παρακάλια» λέει στην «Ε» ο πάρεδρος της Βλησιδιάς Δημήτρης Μανιταράς
Πρόσφατα δημοπρατήθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου -ύστερα από διαγωνισμό που προκήρυξε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας- και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν την άνοιξη. «Εμείς παραμένουμε επιφυλακτικοί όχι μόνο για το αν αυτή τη φορά ο δρόμος θα ολοκληρωθεί, αλλά και για το αν οι εργασίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη όπως μας έχουν πει» μας λέει ο κ. Μανιταράς.
Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης δήλωσε στην «Ε»: «Εκτιμώ ότι το ποσό που έχει εγκριθεί δεν θα φτάσει για να ολοκληρωθεί το έργο, ωστόσο γίνονται προσπάθειες να εξοικονομηθούν οι απαιτούμενοι πόροι ώστε στο μέλλον να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο και να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο».