~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Θα τους αφήσουμε πόρτα δια-φυγής;*

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗΚατακτάς όποια πόλη σου καπνίσει
αμαχητί
λογχίζεις όποιο μάγκα σου τη σπάσει
αλίμονό του
Π. Καποδίστριας, Ave CaesarΜπήκαμε (οριστικά;) στον αστερισμό του παρά-λογου, της παρά-κρουσης, του παρά-καιρου.
Ο πρωθυπουργός σε λίγο θα συμμετέχει στις διαδηλώσεις που γίνονται ως αντίδραση στις δικές του αποφάσεις (καταγγέλλοντας τον «άλλο του εαυτό»).
ΟΙ λαχανοπράσινοι εσαεί υπουργεύοντες πρώην στρατολόγοι (και στρατονόμοι) των διάφορων... ακηκών στρατοπέδων νίπτουν τα (καθαρά τους;) χέρια για όσα (φαίνεται ότι) συνέβαιναν στην Αυλή του Λαϊκο-Εκσυγχρονιστικού Βασιλείου. Βλέπεις στην τηλεόραση πασίγνωστους διαπλεκόμενους και εν γένει φ-αυλικούς πολιτικούς να ηθικολογούν κατά της ενδεχόμενης διαφθοράς.
ΜΟΙΑΖΕΙ να λησμονούν ότι η διαφθορά δεν αφορά μόνο το πολιτικό χρήμα, αλλά συμπεριλαμβάνει και τις γκρίζες ζώνες των υπόγειων και άνομων εξυπηρετήσεων και εκδουλεύσεων (μέσω νόμων-φωτο και υπουργικών αποφάσεων με το κομμάτι).
ΑΥΤΟΣ που διόρισε κατ' εντολήν άδηλης αρχής, που εξεδίωξε αδίκως κατά παράβασιν νόμου (αλλά με βάση την εικαζόμενη βούληση του Αρχηγού), αυτός που υπηρέτησε -στη Βουλή, στον Συνδικαλισμό, στο Πανεπιστήμιο, στους ΟΤΑ- τα πιο σκοτεινά κυκλώματα και συμφέροντα, όλοι αυτοί πιστεύουν ότι αποκαθαίρονται λόγω του Ακηκού Αγους και ότι ελευκάνθησαν μέσω της υπόδειξης δυο-τριών ενόχων (άρα μπορούν να συνεχίσουν -πιο προσεκτικά αυτή τη φορά- το «συλλεκτικό τους έργο»).
ΙΣΩΣ δεν έχουν αντιληφθεί ότι πολύ σύντομα οι πολιτικοί θα καταστούν διακοσμητικά εσωτερικού χώρου, αφού δεν θα τολμούν να βγουν στον δημόσιο χώρο όπου θα τους περιμένουν γιούχα και ζαρζαβατικά.
ΙΣΩΣ δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν αν οι πρώην διεφθαρμένοι μετανόησαν (ειλικρινά ή υποκριτικά), γιατί ουδείς πιστεύει ότι μπορούν να ζήσουν έντιμα χωρίς προηγουμένως να λογοδοτήσουν, ν' απομακρυνθούν από τα αξιώματα διά βίου και ν' αυτο-εγκλεισθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
ΤΑ πολιτικά και επικοινωνιακά τρικ δημοσιογραφούντων πολιτικών και πολιτικολογούντων δημοσιογράφων τέλειωσαν. Το φιλοθεάμον κοινόν απεσύρθη για διαβούλευση ως προς το είδος και το ύψος της ποινής. Εν αναμονή της κρίσης του λαού, όσο πιο γρήγορα κατεβούν από τη σκηνή τόσο το καλύτερο για την υστεροφημία τους.

ΥΓ.1 Η κυβέρνηση τήρησε ό,τι υποσχέθηκε. Ολοι οι Ελληνες εξισωθήκαμε στη φτώχεια και τη διάψευση.
ΥΓ.2 Η Αριστερά τηρεί κατά γράμμα την παράδοσή της. Ζει τρώγοντας τις σάρκες της και τα παιδιά της προκαλώντας ακόμα και στους καπιταλιστές αισθήματα συμπάθειας. Μήπως αυτή είναι μια σατανική τακτική διάβρωσης του συστήματος;

http://www.giannispanousis.gr/
* Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ δεν θελει διαδηλωτές αλλά μόνο χειροκροτητές.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


            Kατά την προσφατη επίσκεψη
   του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Τρίπολη.Δήλωση 15/6/2010
Είναι φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.Δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, πριν την συνεδρίαση της ΟΚΕ, κατά την προσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Τρίπολη.
Εξω από το Πνευματικό κέντρο της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας με αποφασιστικό τρόπο την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που επιχειρείται από το ΠΑΣΟΚ.
Υπεύθυνοι της Κυβέρνησης όμως αλλά και μέλη της τοπικής ηγεσίας της, προσπαθησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την παρουσία των εργαζομένων σε μια απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και ειρηνική συγκέντρωση.
Φαίνεται ότι οι εποχές που ο νυν Πρωθυπουργός αντιπολιτευόταν λαϊκίζοντας, συμμετέχοντας ο ίδιος σε πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Τώρα, υπό τον φόβο της κατακραυγής της κοινωνίας για τις πολιτικές της Κυβέρνησης του, προσπαθεί να απομονώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και να εμφανίσει μόνο «αυθόρμητους» χειροκροτητές, συνεπικουρούμενος και από τα φιλικά προς αυτόν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που επιμελώς αποκρύπτουν τα πάντα γιατί η εικόνα ενός πρωθυπουργού που αποδοκιμάζεται σε κάθε γωνιά της χώρας δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των Περιφερειακών εκλογών το φθινόπωρο!
Ως πότε όμως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι μπορούν να φιμώνουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας; Ως πότε νομίζουν ότι μπορούν να αποκρύπτουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό;
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ