~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το δάσος γιορτάζει στην Καστάνιτσα…  ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την Κυνουρία 

Στις 6 Αυγούστου 2010
            Μια γιορτή για το πανέμορφο δάσος του ΠάρνωναΜια αφορμή όλοι μας -κυρίως τα παιδιά- να έρθουμε κοντά στη φύση, να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον, να αγαπήσουμε τον ανεκτίμητο αυτό θησαυρό που δυστυχώς ο πολιτισμός μας καταστρέφει. Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιτσιωτών, κρατάει ζωντανό το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης, στις 6 Αυγούστου, που αποτελεί για «όλους τους Καστανιτσιώτες το διαχρονικό δέσιμό τους με την παράδοση και με τους προγόνους τους στο διάβα των αιώνων» όπως το αισθάνονται οι ίδιοι.
    Η γιορτή γίνεται 500 μέτρα έξω από το χωριό, στο δρόμο προς τη Σίταινα. Ο Σύλλογος, μας καλεί «όλους μαζί αντάμα κάτω από τις φυλλωσιές και τις δροσοσταλίδες και με κατεβασιές δροσιάς από τον Μαλεβό γεμάτες άρωμα ελατίσιο, να αποτήσουμε φόρο τιμής στις δασωμένες του πλαγιές και τις βουνοκορφές του αλλά και να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση των πανηγυριών μας που κουβαλούν στο διάβα τους Ιστορία Αιώνων».
    Στην εκδήλωση συμμετέχει η οκταμελής δημοτική ορχήστρα με τον Κώστα Κωτσάκη στο κλαρίνο.


                                                                    ****


Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας
    Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, στο γραφικό λιμανάκι της Πλάκας, πραγματοποιείται η 13η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας, ενός χαρακτηριστικού προϊόντος του Λεωνιδίου που έχει χαρακτηριστεί μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Πλούσια εδέσματα, βασισμένα στην τσακώνικη μελιτζάνα, διαγωνισμός φαγητού βασισμένου στην τσακώνικη μελιτζάνα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και τοπικούς χορούς, εξασφαλίζουν μια ενδιαφέρουσα βραδιά.*από το: arcadonxronoi.gr
http://www.arcadonxronoi.gr/articles/html/article047.php