~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ, δεν πωλείται



Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/02/2011
ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ*

Η κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας προχωρά στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό μεθοδεύει το ξεπούλημα της ΔΕΗ με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του management της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα μας προκειμένου να βρουν ζεστό χρήμα για την αποπληρωμή των δανειστών.
Το σχέδιο εκποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αποτελεί μια καταστροφική επιλογή που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της επιχείρησης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο» με περαιτέρω δυσβάσταχτη αύξηση της κιλοβατώρας, κάτι που ήδη διαπιστώνουμε και σήμερα.
Τώρα φαίνονται καθαρά τα πραγματικά σχέδιά τους, για δήθεν απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, για ανταγωνιστικότητα, για άνοιγμα της ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά την τριχοτόμηση, ήλθε η ώρα για την πώληση της ΔΕΗ.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να απορρίψει κάθε είδους πρόταση - επιλογή που στοχεύει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει επιτέλους όχι στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, που στοχεύουν τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΔΕΗ προσφέρει κοινωνικό έργο και έγινε με το υστέρημα του ελληνικού λαού. Ανήκει στον ελληνικό λαό και αποτελεί δική του περιουσία. Είναι εθνικό κεφάλαιο και όποιος σχεδιάζει τη διάλυση και το ξεπούλημά της δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο.
Τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία της ΔΕΗ, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορεί να τα ξεπουλήσει η κυβέρνηση. Αυτά είναι που διασφαλίζουν την φθηνή κιλοβατώρα στους Έλληνες καταναλωτές.
Το συνδ. κίνημα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.
Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν, είναι αγαθό απαραίτητο για την ανθρώπινη διαβίωση του πολίτη και πρέπει να παράγεται και να διανέμεται από το κράτος.
Δεν θα αφήσουμε το αγαθό του ρεύματος να γίνει μέσο κερδοσκοπίας για τα αρπακτικά στο χώρο της ενέργειας.
Το συνδ. κίνημα στη ΔΕΗ πρέπει να αντισταθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους.
Η χώρα έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια σύγχρονη, 100% δημόσια, ενιαία, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη και καθετοποιημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Κυβέρνηση και τρόικα θα βρουν απέναντί τους τούς εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού.
Στον αγώνα μας αυτόν δεν θα είμαστε μόνοι γιατί η ΔΕΗ δεν είναι μόνο υπόθεση του συνδ. κινήματος και των εργαζομένων, αλλά είναι υπόθεση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Οι καιροί απαιτούν ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα. Απαιτούν αγώνα για να μην προχωρήσει η μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης στη ΔΕΗ.
Όλοι μαζί στον αγώνα για ΔΕΗ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.


* Ο Σαράντος Αλεξανδρής είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγ/λης