~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΣΟΒΑΡΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Πάνο καλημέρα.
Για την εφημερίδα Aρκαδικό Bήμα.

  «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»


Η εταιρεία μας έλαβε γνώση και προσέφυγε εν συνεχεία σήμερα μαζί με κατοίκους των χωριών Δάρα και Παναγίτσας κατά της άδειας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της ρυπαίνουσας βιομηχανίας τυροκομικών προϊόντων Ν. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε., έγκριση που αποφάσισε το Νομ. Συμβούλιο Αρκαδίας την 15-12-2009 και εν συνεχεία ο Γ.Γ. Περιφέρειας την 28-12-2009!!! ζητώντας με την αίτηση της την ανάκληση της αποφάσεως αυτής και την αναπομπή της μελέτης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για νέα διαβούλευση.
Η εταιρεία μας και οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπει ο Νόμος για την εν λόγω μελέτη, απεκρύβη το βαρύ ιστορικό ρύπανσης και προστίμων που έχει η συγκεκριμένη επιχείρηση, οι κάτοικοι και ο Δήμος Λεβιδίου δεν ακούστηκαν και σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να προηγείται της μελέτης της έκτασης της περιβαλλοντικής βλάβης και της προσπάθειας επαναφοράς στην πρότερη κατάσταση η επαναλειτουργία του ρυπαντή!
Δεν είναι δυνατόν επίσης να λάβει κανείς στα σοβαρά υπόψη του την συγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη, η οποία αποσιωπά και δεν αναφέρεται στην υπάρχουσα ρύπανση που προκάλεσε η βιομηχανία τυροκομίας Ν. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Ο.Ε. καθώς και τους τρόπους επαναφοράς του οικοσυστήματος στην κανονική του κατάσταση.
Σημειώνουμε ότι όπως προκύπτει από αυτοψίες και έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών ο ρυπαντής Ν. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. απέρριπτε επί έτη σε ανενεργή γεώτρηση στο χώρο της επιχείρησης του λύματα και απόβλητα μεγάλου όγκου από την επεξεργασία των προϊόντων του με αποτέλεσμα εκτεταμένη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής-λόγος για τον οποίο του ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας το έτος 2009!
Επισημαίνουμε ότι με πρωτοβουλία μας θα διερευνηθούν και οι τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών -πέραν του ρυπαντή- για την μακρά κατάσταση παρανομίας και μόλυνσης που ανέχτηκε η Πολιτεία.

Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία και οι κάτοικοι ξεκινούν καμπάνια και ενημερώνουν τον Πρωθυπουργό, τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και τους τοπικούς βουλευτές.

04/02/2010 «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ»

ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2010

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
«ΔΡΑΣΙΣ»
ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
site: http://www.synela.info/
e-mail: info@synela.info


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Σε συνέχεια των τριών προηγούμενων επιτυχημένων προσπαθειών μας, διοργανώνουμε και φέτος το ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ από τις 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2010 στα Λαγκάδια Αρκαδίας, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει πλήθος κόσμου.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό καρναβάλι με αναφορές στη μυθολογία της Αρκαδίας, τα πλάσματα του βουνού και του δάσους, τις νύμφες και τις νεράιδες. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παιδικές παραστάσεις, πάρτυ, χορό, παρέλαση και σαρακοστιανά.
Σας αποστέλλουμε προς ενημέρωσή σας το τετραήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε και παρακαλούμε να το δημοσιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συμβάλλοντας στην προβολή και την επιτυχία της προσπάθειας μας.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 ώρα 18.30μμ
Αθανασοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαγκαδίων
Έκθεση Χειροτεχνημάτων μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Παιδική Παράσταση από κλόουν με μαγικά, διαδραστικά σκετσάκια και τραγούδια για Μικρούς και Μεγάλους
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 ώρα 18.30μμ
Πλατεία Ηρώων
Face –Painting για τα παιδιά
Χορός της Φωτιάς
Τσουκαλόκαυτο & Μαγικός Ζωμός
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 ώρα 20.00μμ
Πλατεία Ηρώων και Κεντρική Πλατεία
Παρέλαση Καρναβαλιστών
Ζογκλέρ Ακροβατικά & άλλα … από τους Christian & Guests
Πάρτυ μασκέ
Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 από το πρωί
Κεντρική Πλατεία
Παρασκευή και προσφορά Παραδοσιακής Φασολάδας και Σαρακοστιανών εδεσμάτων
Για περαιτέρω ενημέρωση σας σχετικά με τον Σύλλογό μας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.synela.info .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

Με κάθε τιμή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ  «ΔΡΑΣΙΣ»