~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Συνέντευξη προς την «ΠΡΟΟΔΟ» ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλης Μπρακουμάτσος






ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΟΔΟ» ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



«Να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα»

«Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την στασιμότητα αν όχι οπισθοδρόμηση που βρέθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία 5,5 χρόνια», τόνισε στην πρώτη του συνέντευξη προς την «ΠΡΟΟΔΟ» ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλης Μπρακουμάτσος.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, αλλά και γνώστης των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει εκλεγεί δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος και την περίοδο 2000-2002 διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης, ο κ. Μπρακουμάτσος, στο βιογραφικό που κατέθεσε επέλεξε πέντε Περιφέρειες της χώρας μας μεταξύ των οποίων και του Νοτίου Αιγαίου.


Ως θέση ευθύνης χαρακτηρίζει τον διορισμό του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην θέση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας μας ο κ. Μπρακουμάτσος, ο οποίος φιλοδοξεί, όπως δήλωσε, να αφήσει το στίγμα της ανάπτυξης, της προόδου, της ευημερίας και της διαφάνειας.


Στη Ρόδο αναμένεται να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα πρέπει να δημοσιευθεί ο διορισμός στο ΦΕΚ για να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.


Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με γρήγορους ρυθμούς αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους που θα θέσει ο κ. Μπρακουμάτσος με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, αφού ο καιρός περνάει και το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει.


Χθες το βράδυ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Μπρακουμάτσο.

Αναλυτικά η πρώτη του συνέντευξη στην «ΠΡΟΟΔΟ» είναι η εξής:
-Τι σημαίνει για εσάς ο διορισμός στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου; Το περιμένατε;

Για μένα ο διορισμός στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πέρα από την ανθρώπινη ικανοποίηση, είναι θέση ευθύνης που μου αναθέτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια που θα γίνει για την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου πρέπει να προσδιοριστεί μαζί με την προσπάθεια της κοινωνίας και των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου, των θεσμικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο και της συνεργασίας μου με τα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε συντεταγμένα και οργανωμένα, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που θα καταβάλουμε να είναι η επίτευξη του στόχου και του πολιτικού στοιχήματος που έθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη και την προοπτική της Περιφέρειάς μας. Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την στασιμότητα αν όχι οπισθοδρόμηση που βρέθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
τα τελευταία 5,5 χρόνια.

Οταν κατέθεσα το βιογραφικό μου επέλεξα πέντε Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και του Νοτίου Αιγαίου και περίμενα την αξιολόγηση.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την επέλεξα γιατί από τα φοιτητικά μου χρόνια είχα έλξη προς τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κυρίως προς τη Ρόδο και την Πάτμο που επισκέπτομαι συχνά. Από εμάς τους κατοίκους της ορεινής Ελλάδας λείπει η θάλασσα.
Σε μια τέτοια οικονομική κρίση πόσο εφικτή είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, της περιοχής μας;

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της ανά Περιφέρεια. Το πρώτο και κυρίαρχο είναι η αξιολόγηση του ΕΣΠΑ με γρήγορους ρυθμούς, γιατί ο καιρός περνάει.

Η υδροδότηση των νησιών μας θα γίνει μέσα από τα κονδύλια του προϋπολογισμού και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει σωστά η υλοποίηση των έργων και να ολοκληρωθούν τα ημιτελής.

Βέβαια μία κυβέρνηση δύο μηνών, αλλά και ένας γενικός γραμματέας λίγων ωρών δεν μπορούν να προσδιοριστούν ως μάγοι που θα φέρουν τα δώρα των υποσχέσεων, αλλά θα χρειαστεί κοινή προσπάθεια πράξεων με κυρίαρχο τον ρόλο της κεντρικής διοίκησης ώστε τα θέματα να λύνονται ουσιαστικά και όχι μοιρολατρικά.
«Τα γνωρίζω τα προβλήματα»

Εχετε ενημερωθεί σε γενικές γραμμές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την επίλυσή τους;

Προχθές το μεσημέρι ενημερώθηκα ότι με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου διορίστηκα γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δέχτηκα κάποια τηλεφωνήματα και έκανα με τους βουλευτές της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, ενώ προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον τέως γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Χαράλαμπο Κόκκινο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Η ενημέρωσή μου θα γίνει στο γραφείο μου ή στα γραφεία των θεσμικών παραγόντων με τους οποίους θα συναντηθώ για να μου καταθέσουν τα υπομνήματά τους και αν ακούσω τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νότιο Αιγαίο.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και των άγονων γραμμών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών) τα γνωρίζω. Τα εξειδικευμένα θα τα μάθω μετά την ενημέρωση που θα έχω.



«Ανάπτυξη και πρόοδο»

Τι στίγμα φιλοδοξείτε να αφήσετε στην περιοχή μας;

Το στίγμα που φιλοδοξώ να αφήσω, είναι η πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την χώρα και εφόσον μιλάμε για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το στίγμα πρέπει να προσδιορίζεται από το στίγμα της ανάπτυξης, της προόδου, της ευημερίας και της διαφάνειας. Στην σωστή και ενάρετη διακυβέρνηση και στην αποτελεσματικότητα.