~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μια Ελληνίδα της Αυστραλίας αναδείχθηκε "Δασκάλα της Χρονιάς"


ΑΠΕ ΜΠΕ: Μια Ελληνίδα της Αυστραλίας αναδείχθηκε "Δασκάλα της Χρονιάς" και μάλιστα διδάσκοντας Ελληνικά! Συγκεκριμένα η Αλεξάνδρα Πανούτσου,δασκάλα των Ελληνικών στο Victorian School of Languages στο Bentleigh,τιμήθηκε φέτος από την Πολιτεία της Βικτώριας ως η "Καλύτερη Δασκάλα της Χρονιάς".
Η κα Πανούτσου μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο "έκανε τα παιδιά να αγαπήσουν το μάθημα των Ελληνικών και κατάφερε να φέρει ακόμα περισσότερους μαθητές στην τάξη", είπε:
"Όταν τα παιδιά ξεκινούν το μάθημα των Ελληνικών και, ειδικότερα, αυτά που δεν μιλούν Ελληνικά καθόλου στο σπίτι, νοιώθουν - και πολύ δικαιολογημένα - άβολα και πολλές φορές φοβισμένα. Ο δικός μου ρόλος ως δασκάλας είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να νοιώσουν άνετα μέσα στην τάξη. Αν δώσεις στα παιδιά τα απαραίτητα ερεθίσματα και κάνεις το μάθημα ενδιαφέρον με παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες, κρατάς το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά ζωντανό, ενώ, παράλληλα, τους δίνεις να καταλάβουν ότι τα Ελληνικά δεν είναι βαρετά. Αυτό πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δώσεις στους μαθητές σου, την αγάπη για τα Ελληνικά και τη διάθεση να το συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά".

Παράπονα ομογενών για το Κτηματολόγιο

Αυστραλία ΑΠΕ: Πολλές διαμαρτυρίες διατυπώνονται στις τάξεις της ομογένειας αναφορικά με τις δηλώσεις για το κτηματολόγιο.
Οι ενστάσεις, που διατυπώνονται τόσο από φορείς όσο και από ομογενείς, μέσα από τον ομογενειακό Τύπο, εστιάζονται σε δυο σημεία:
1ον) Δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση στην ομογένεια για το πώς ακριβώς θα πρέπει να ενεργήσουν για να δηλώσουν τα ακίνητά τους
2ον) αν και ξεκίνησε η διαδικασία της δήλωσης στην Ελλάδα οι απόδημοι όχι μόνο δεν μπορούν να την κάνουν ηλεκτρονικά, όπως είχε εξαγγελθεί αρχικά, αλλά και η σχετική ηλεκτρονική σελίδα για την ομογένεια τελεί "υπό κατασκευή".

Παναγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Στιγμιότυπο από το παναγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα στην Περιφέρεια ζητώντας εθνική αγροτική πολιτική και προστασία του αγροτικού επαγγέλματος.