~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΗΠΑ - Εκδήλωση για τον Αλέξη Γιαννούλια με δηλώσεις για Μπαράκ Ομπάμα


Απόδημος Ελληνισμός


AΠΕ-ΜΠΕ: Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριζε πάντα τις ελληνικές θέσεις στη Γερουσία, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών υπέρ της εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και υπουργός Οικονομικών της πολιτείας Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας.

«Οποτε ζητήσαμε την συμπαράσταση του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και για το Κυπριακό στάθηκε στο πλευρό μας. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του γερουσιαστή, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πιστεύει πάντα στην επικράτηση του δικαίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ομογενής πολιτικός, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του από Ελληνοαμερικανούς παράγοντες και επιχειρηματίες, στο «Ολύμπικ Τάουερ» του Μανχάταν.
Ο κ. Γιαννούλιας ανέφερε επίσης ότι «ο Ομπάμα είναι μεγάλος φίλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στήριξε την ανάμειξη των ομογενών με την πολιτική», προσθέτοντας ότι «αν δεν στήριζε την υποψηφιότητά μου δεν θα κέρδιζα τις εκλογές».
Στην εκδήλωση μίλησαν για τον κ. Γιαννούλια και για τη «βοήθεια που προσφέρει στον Ελληνισμό» ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πίτερ Παπανικολάου, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μάικλ Τζαχάρης, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο εκτελεστικός διευθυντής της «Επιτροπής Ελληνοαμερικανών υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα», Εντι Ζεμενίδης από το Σικάγο.
Ανάμεσα στους διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν επίσης η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, η οποία ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον και τώρα είναι συμπρόεδρος της επιτροπής υπέρ του Ομπάμα.


του Π. Παναγιώτου
ΑΠΕ - ΜΠΕ