~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" με θέματα: "Στο φως παλαιολιθικό νεκροταφείο στη Μεγαλόπολη, ελεφάντων ηλικίας 600.000 ετών"

* Κ. Καστοριάδης: "Δημοκρατία σήμερα δεν υπάρχει πουθενά...

δείτε ολόκληρη την εφημερίδα εδώ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΚΕ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη 15-9-2015



Δήλωση της Πανούση Παναγιώτας στα μέσα ενημέρωσης.

Το ΚΚΕ στα πλαίσια της επαφής του με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας και θέλοντας να αναδείξει τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες στο ΙΚΑ Τρίπολης αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα του ασφαλιστικού.
Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι παροχές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνεχώς μειώνονται έχοντας καταλήξει να είναι κυρίως για συνταγογραφήσεις. Όσο για τις συντάξεις ο χρόνος αναμονής για τον υπολογισμό και την απόδοσή τους στους δικαιούχους είναι πολύ μεγάλος και δεν φτάνει μόνο αυτό πρόσφατα μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι το ΙΚΑ με εγκύκλιό του έχει αναστείλει την έκδοση συντάξεων για όσους είναι κάτω των 67 χρόνων, περιμένοντας το νομοσχέδιο που θα καθορίζει το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει είτε με κορμό ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη ΝΔ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τα παρακάτω αντιλαϊκά μέτρα τις πρώτες 100 ημέρες:



Αυτό που ετοιμάζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι το τελειωτικό της χτύπημα. Oλοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Όλα τα άλλα για ένα «εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης» για την Κοινωνική Ασφάλιση, το οποίο θα μειώνει τις αρνητικές συνέπειες είναι λόγια του αέρα από τη στιγμή που είναι συγκεκριμένες οι δεσμεύσεις και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, λένε ότι θα τις τηρήσουν μέχρι κεραίας.
Όλοι τους δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν τις μειώσεις στις σημερινές συντάξεις ύψους 2,25 δισ. ευρώ για την τρέχουσα διετία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Μειώσεις που μέχρι το τέλος του προγράμματος, το 2018, θα αφαιρέσουν συνολικά από την τσέπη των συνταξιούχων πάνω από 7,5 δισ. ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ειδικά αυτούς που έφυγαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015 πιστεύοντας ότι κάτι καλό θα φέρει, ότι θα καταργήσει τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων μνημονίων και τελικά κατέληξε να ψηφίζει μαζί με την ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, σήμερα στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη να μην γυρίσουν πίσω στα παλιά τους κόμματα, να μην ξαναψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Να μην εγκλωβιστούν στα δήθεν αντιμνημονιακά κόμματα όπως είναι η ΛΑΕ και η ΧΑ, που δεν αμφισβητούν την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, αυτά δηλαδή που φέρνουν τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια. Έχουμε συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερη πείρα σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια επιλέγοντας το μικρότερο κακό καταλήγαμε στο όλο και μεγαλύτερο κακό. Τώρα είναι η ώρα για την οργάνωση της αντίστασης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μην περάσουν οι παραπέρα μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προϋπόθεση για αυτό είναι στις εκλογές να ανέβει όσο γίνεται περισσότερο η δύναμη του ΚΚΕ. Δυνατό ΚΚΕ γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ψήφος στο ΚΚΕ για να βγει ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα.