~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο Αρκάς καθηγητής Γιάννης Πανούσης

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε την Τετάρτη στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» και ξυλοκόπησε τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση. Ο κ. Πανούσης διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Περίπου 40 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς», κρατώντας βαριοπούλες, ξύλα, σίδερα, μπογιές και άλλα αντικείμενα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκδήλωση για τα δικαιώματα των αποφυλακισθέντων.
Οι άγνωστοι τραυμάτισαν τον κ. Πανούση, ο οποίος μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του «Ευαγγελισμού».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε τον καθηγητή, δήλωσε συγκλονισμένος και πρόσθεσε ότι η κοινωνία των πολιτών δεν θα χάσει την ανθρωπιά της από τις επιθέσεις των βανδάλων.
Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν επίσης σημαντικές φθορές στο κτίριο, με σπασμένα αγάλματα, πίνακες και συνθήματα στους τοίχους.
Επί τόπου έχει σπεύσει η σήμανση, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
«Η σημερινή αναίτια εγκληματική επίθεση στον καθηγητή Γ. Πανούση είναι καταδικαστέα. Οι τραμπουκισμοί και οι ξυλοδαρμοί στο χώρο του Πανεπιστημίου βάλλουν κατά της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης» σχολίασε ο ΣΥΝ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γ. Πανούσης έχει αποτελέσει και κατά το παρελθόν στόχο των αντεξουσιαστών που είχαν επιχειρήσει να πυρπολήσουν το γραφείο του στο Πανεπιστήμιο με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος είχε εντοπιστεί και εξουδετερωθεί από αστυνομικούς.
Το έργο της προανάκρισης και των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.
Οι Αρκάδες καταδικάζουν τον τραμπουκισμό των θρασύδειλων φασιστών που επιτέθηκαν κατά του Γιάννη Πανούση ενώ μιλούσε για τα δικαιώματα των αποφυλακισμένων.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ"