~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Νίκος Χουντής (από τα Λαγκάδια Γορτυνίας) θεωρείται το φαβορί στις εκλογές για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος

Οι Αρκάδες στηρίζουμε και ψηφίζουμε
τον Αρκά Νίκο Χουντή για την Ευρωβουλή


Ο Ν. Χουντής συζητεί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνο στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΝ. Ο Ν. Χουντής στηρίζεται από το Αριστερό Ρεύμα στο δημοψήφισμα του ΣΥΝ για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές


H επιτυχή έκβαση του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα για να αναδείξει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΝ. Το πρόσωπο στο οποίο έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στην εσωκομματική κούρσα είναι του ισχυρού άνδρα της Κουμουνδούρου,του «αθόρυβου» Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Αρκά Ν. Χουντή, η πιθανή μετακίνηση του οποίου στην Ευρωβουλή αλλάζει τα δεδομένα και μάλιστα στην εύθραυστη περίοδο που διάγει η Κουμουνδούρου.
Ενα στέλεχος της «παλαιάς φρουράς» του ΣΥΝ, που στη μακρά πορεία του κατόρθωσε- αν και στρατευμένος σταθερά με το Αριστερό Ρεύμανα συνομιλεί με όλες τις πτέρυγες και να επιλύει δύσκολους εσωκομματικούς γρίφους, παίρνει τον δρόμο για τις Βρυξέλλες και αλλάζει την κομματική επετηρίδα της Κουμουνδούρου.
O N. Χουντής είναι ο πρώτος Γραμματέας που απέκτησε στην ιστορία του ο ΣΥΝ και εξελέγη επί προεδρίας του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ στο τελευταίο τακτικό συνέδριο του κόμματος πριν από έναν χρόνο, ο Νίκος Χουντής ήλθε πρώτος στη διαδικασία εκλογής των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής συγκεντρώνοντας 586 ψήφους. Εξάλλου στήριξε αποφασιστικά τον κ. Τσίπρα ως πρόεδρο του κόμματος, παρέχοντάς του απλόχερα βοήθεια και εμπειρία. Η φήμη που ακολουθεί τον 56χρονο πολιτικό είναι ότι ως άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, αλλά και αποφασιστικός ως προς την υπεράσπιση θέσεων αρχών, προσπαθούσε πάντα να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στις αντιτιθέμενες πλευρές. Αθόρυβος και εργατικός, ο Ν. Χουντής, αν και εμπειρότατο οργανωτικό στέλεχος, δεν ανήκει στους ιντριγκαδόρους της Κουμουνδούρου και χαίρει της γενικής εκτίμησης και συμπάθειας για τη στάση του ως αδέκαστου και δίκαιου. Είναι πτυχιούχος του ΕΜΠ (ηλεκτρολόγος-μηχανικός), ενώ σε μεγάλη ηλικία σπούδασε και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις.
Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1987 και μέλος του Πολιτικού Γραφείου ως γραμματέας της ισχυρής Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, ενώ αποχώρησε μετά το 13ο Συνέδριο το 1991 με τους «ανανεωτικούς». Από το 1996 ως το 2000 διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΝ, ενώ από το 2000 ως το 2004 υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΝ.
Συγκαταλέγεται στους ευρωπαϊστές του Αριστερού Ρεύματος και η ενδεχόμενη εκλογή του κρίνεται ως «βαρόμετρο» για την κομματική επετηρίδα και όποιον τον διαδεχθεί (ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα, όπως των Αν.Καρίτζη , Αλ. Καλύβη, Στ. Λεωτσάκου και της Σόφης Παπαδόγιαννη).

* από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" 8.3.09
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=258281