~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Αστέρας κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του


του Νίκου Π. Αϊβαλή,
αθλητικογράφου του Αρκαδικού Βήματος


Το πρωτάθλημα έχει σχεδόν κριθεί με τον Ολυμπιακό να είναι το ακλόνητο φαβορί και γι αυτό το πρωτάθλημα ύστερα από την νίκη του επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 0-1 (Γκαλέτι).


Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά όμως ο Ολυμπιακός άντεξε την πίεση και νίκησε καθαρά. Το ντέρμπι ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών με πολλές ευκαιρίες, ανοιχτό παιχνίδι και με πολύ καλή ατμόσφαιρα. Μετά το παιχνίδι όμως, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ τα πράγματα δεν ήταν και τα καλύτερα. Ο Άγγελος Μπασινάς έλυσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και πήγε στην Αγγλική Πόρτσμουθ. Στα αποδυτήρια τα πράγματα δεν είναι καλύτερα μετά το μεγάλο επεισόδιο μεταξύ Τζεμπούρ και Σκόκο.

Στον Παναθηναϊκό ο Τεν Κάτε δηλώνει πως η ομάδα έχει ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο την κατάκτησή του κυπέλλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λινκ, αποκλείοντας την Ισπανική Βιγιαρεάλ.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι δεύτερος ενώ κατάφερε να αποκλείσει τον Άρη στο κύπελλο.
Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού με συνεχόμενες νίκες επί Θρασύβουλου, Λεβαδιακού και με την ισοπαλία με την Ξάνθη εκτός έδρας.
Ο Αστέρας επίσης κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο αθλητισμός στην Αρκαδία ανθίζει με συλλόγους σε διάφορα αθλήματα όπως ο Αστέρας Τρίπολης στο ποδόσφαιρο και ο Αρκαδικός στο μπάσκετ.
Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε τα ονόματα των αθλητικών σωματίων Αρκαδίας που στηρίζουν τον αθλητισμό, επαγγελματικό ή όχι. Τα ονόματα των σωματίων Αρκαδίας είναι τα εξής: ΑΓΣ Tae Kwon Do ``Άρης`` - ΑΕ ``Ολυμπιάδα`` Τεγέας – ΑΟ ``Αναγέννηση`` - ΑΟ ``Άρης`` - ΑΟ ``Δόξα`` Τρίπολης – ΑΟ Σκοποβολής Τρίπολης – ΑΟ Τρίπολης – ΑΟ Χειροσφαίρισης , Αντισφαίρισης – ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης ΠΑΕ – ΑΣ ``Ύφαιστος`` - ΑΣ `` Κόροιβος`` - ΑΣ ``Πάνας`` - ΑΣ ``Μέγας Αλέξανδρος`` - ΑΣ ``Προμηθέας`` - ΑΕΚ Τρίπολης – Αερολέσχη Αρκαδίας – Αθλητική Ακαδημία Τρίπολης – Αθλητική Ένωση Τρίπολης – Αθλητικός Όμιλος – Αθλητικός Σύλλογος Τρίπολης – Αρκάς – Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας – Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας – Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης – Ελπίδα – Κολυμβητικός Όμιλος Αρκαδίας ``Τρίπολη`` - Κολυμβητικός Όμιλος Τρίπολης ``Ποσειδών`` - ΛΕ.ΜΟ.Τ – Παναρκαδικός ΑΟ – Πέλοψ εκ. Όμιλος – ΣΕΦΑ ``Αρκαδικός`` - Σκοπευτικός Όμιλος Τρίπολης – Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης – Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φιλάθλων Τζούντο – Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης – Σύλλογος Μαζικής Άθλησης ``Κούρος`` - Σύλλογος Shaun Kung Fu – Σύλλογος Σωματικής Διάπλασης – Σύνδεσμος Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσινίας. Ελπίζουμε όλα αυτά τα αθλητικά σωματεία να συνεχίσουν την δουλειά, έτσι ώστε να έχουμε υγιείς αθλητές και αθλήτριες με παιδεία και αγάπη για τον αθλητισμό, όπως επίσης και ``υγιείς`` φιλάθλους για όλα τα αθλήματα και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο.

*από το Αρκαδικό Βήμα, αρ.φύλλου 26/202, Ιαν. 2009