~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παρουσίαση του βιβλίου «Αρκαδία και Φιλοσοφία» του Δημ. Ζ. Ανδριόπουλου στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Μαραθώνιου Δρόμου

Το «1ο Φιλολογικό Κυριακάτικο Πρωϊνό» 

στο Μουσείο Μαραθωνείου Δρόμου στο Μαραθώνα



Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Αρκαδία και Φιλοσοφία»  του Δημ. Ζ. Ανδριόπουλου ομ. Καθηγητή Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.30 π.μ. στην Αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Μαραθώνιου Δρόμου.
Κατάμεστη η Αίθουσα από κόσμο, προηγήθηκε η ξενάγηση - γνωριμία  στο Μουσείο από την Ρένα Σπανού. Ακολούθησε το μουσικό μέρος με την Σοπράνο Δώρα Ρούση και στο ακορντεόν η Άννα Ρούση.
Για το έργο και το βιβλίο μίλησαν η Κων/να Νασιάκου, MA. Φιλοσοφίας, και ο Κυριάκος Κατσιμάνης Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο τιμώμενος καθηγητής Δημ. Ανδριόπουλος. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πέτρος Κατσής Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Μαραθώνα. Ν. Μάκρης & Ραφήνας "Ο Θ. Κολοκοτρώνης". Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε η Παναγιώτα Σιμοπούλου Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουτσαρά. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος. Παράλληλα προβλήθηκε ένα βίντεο φτιαγμένο με μεράκι από τον φωτορεπόρτερ Πέτρο Αϊβαλή,  με την "Πορεία του καθηγητή Δημ. Ανδριόπουλου" από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στην Αθήνα και από εκεί στο Εδιμβούργο για σπουδές, στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης ως Καθηγητής για πολλά χρόνια. Από εκεί επιστροφή στην Ελλάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ενδιάμεσες επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


  






φωτογραφίες & βίντεο: Πέτρος Αϊβαλής // εφημ. "Αρκαδικό Βήμα"