~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εκδηλώσεις στο ΒαλτεσινίκοΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κλείτορος με την υπ' αριθμ. 73/27-6-2009 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, ανακήρυξε επίτιμο Δημότη του, τον ηθοποιό κ° Γεώργιο Μιχαλακόπουλο.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου.

Την ίδια ημέρα, στις 09:30 το πρωί, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαλτεσινίκου, θα γίνει πανηγυρική Λειτουργία στη μνήμη των Αγωνιστών Πατριωτών του 1826.

Επίσης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί θα διεξαχθεί στο Βαλτεσινίκο λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων με το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», που σημειολογεί την επιστροφή στις αξίες του Αρκαδικού ιδεώδους. Τον αγώνα θα τιμήσει με την παρουσία του ο μεγάλος Βαλκανιονίκης του στίβου και θρύλος των 3.000 μ. μετ' εμποδίων κος Γιώργος Παπαβασιλείου.

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Aρκαδίας ο Γιώργος Παπαηλιού


Την απόφαση του να μην είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα ο Γιώργος Παπαηλιού. Υπογράμμισε όμως με νόημα ότι αυτή η απόφασή του δεν συνιστά αποχή ή παραίτηση από τα δημόσια πράγματα του νομού μας…


Το μήνυμα του έχει ως εξής:


«Φί λ ε ς κ α ι φ ί λ ο ι σ υ μ π α τ ρ ι ώ τ ε ς ,
Η πολιτική ζωή του τόπου έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης όχι πολιτικών θέσεων αλλά παραπολιτικής και επικοινωνιακών τεχνικών. Τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης» κυριαρχούν, με τρόπο που τείνει να αλλοιώσει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει τα όρια, που οι σημερινοί εκφραστές του προσδίδουν. Λειτουργεί και αναπαράγεται με νοοτροπία και πρόσωπα που συνθλίβουν ή υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια του πολίτη, τη συλλογική δράση και οποιαδήποτε δημιουργική πρωτοβουλία. Η μηχανορραφία και η παραπολιτική έχουν υποκαταστήσει την πολιτική, με σκοπό τη διαιώνιση «κλειστών κυκλωμάτων» εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Η ουσία των πραγμάτων αποκρύπτεται, αφού όλα λειτουργούν βάσει σκοπιμοτήτων προσωπικής προβολής και επιβολής και επικοινωνιακών κριτηρίων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες επιζητούν τρόπους αντίδρασης στην κραυγαλέα ανικανότητα και στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της διαφθοράς.
Η Αρκαδία, μέρος και αυτή της παραγκωνισμένης ελληνικής περιφέρειας, παραμένει ουραγός της ανάπτυξης. Η εγκατάλειψη και ο μαρασμός αποτυπώνονται παντού. Οι νέοι άνθρωποι, βιώνοντας την απογοήτευση και την ανασφάλεια στους τομείς της εργασίας, της υγείας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, εγκλωβίζονται στο στόχαστρο «πολιτικάντηδων», που επενδύουν στην αβεβαιότητα τους, υποσχόμενοι λύσεις χωρίς αντίκρισμα, με αντάλλαγμα την ψήφο.


Παρά ταύτα ο τόπος μπορεί και πρέπει «να γυρίσει σελίδα», εφόσον διατυπωθεί θετική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την πολυεπίπεδη κρίση που την ταλανίζει και διαμορφωθούν οι όροι της προοπτικής μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που να υπερβαίνει το σημερινό σύστημα εξουσίας. Χρειάζεται υπέρβαση με «επαναστατικές» τομές, στις οποίες είναι απαραίτητη η σύμπραξη των δυνάμεων της δημιουργίας, της εργασίας και του πολιτισμού.
Αυτής της προσπάθειας το ΠΑΣΟΚ, ως η κύρια πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου, μπορεί και πρέπει να ηγηθεί.
Σε αυτόν τον αγώνα ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατευμένος. Η μη συμμετοχή μου, ως υποψήφιου βουλευτή, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελεί πράξη ενεργού πολίτη που αποδεικνύει ότι, σε ορισμένες περιόδους, η «ενεργός» μη συμμετοχή συνιστά κίνηση αντίδρασης προς τη μη πολιτική, την παραπολιτική, τις κενού περιεχομένου ενέργειες, τις κινήσεις εντυπωσιασμού, τις παραγοντίστικες πρακτικές, τους μηχανισμούς αναπαραγωγής και επανάληψης καταστάσεων του παρελθόντος, τα υπό νέα μορφή αλλά με το ίδιο παλαιοκομματικό περιεχόμενο τεχνάσματα παραπλάνησης και υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών.
Δεν συνιστά αποχή ή παραίτηση από τα δημόσια πράγματα του νομού μας.
Παραμένω στο πλευρό των χιλιάδων φίλων που με έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε όρους αλλαγής νοοτροπίας και πολιτικών».