~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ...

γράφει ο Μάνος Παναγόπουλος*
Click to get cool Animations for your MySpace profile





Ότι και να κάνουν, την Ελλάδα δε θα την σβήσουν απ’ το χάρτη.
Έμαθε, εδώ και χίλια χρόνια να αντιστέκεται στους εισβολείς, που ζηλεύουν το φως, τις θάλασσες μας, τα βουνά μας, κι ας τα καίνε αυτοί που μισούν τη χώρα μας. Ντόπιοι και ξένοι. Κι ας την εκμεταλλεύονται αυτοί που δήθεν την υπηρετούν. Αυτοί που αδιαφορούν για την ιστορία μας. Ήθελα να ήξερα γιατί φέρονται έτσι σ’ αυτή τη χώρα, που είναι πατρίδα τους και τους έχει προσφέρει τόσα πολλά; Πως μπορούν και μιλούν για τους Ήρωες του 1821, που υπέφεραν, ταπεινώθηκαν, εξουδετερώθηκαν; Μα μέσα από την εξουδετέρωση αυτή, σήκωσαν κεφάλι. Κι έρχονται κάποιοι να τα αμφισβητήσουν όλα αυτά για να γίνουν γνωστοί και νομίζουν πως θα δοξαστούν μέσα απ’ την προκλητικότητά τους.
     Θα σταματήσω όμως τα θλιβερά θέματα, για να ασχοληθώ με το "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" την εφημερίδα που έχει ενδιαφέρον και σοβαρότητα. Λίγα φύλλα και καλά. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" και αισθάνομαι συγκίνηση, αφού οι ρίζες μου είναι από την Αρκαδία.  
 Tην Αρκαδία των Θεϊκών αισθημάτων, της αρμονίας της φύσης, της ονειροπόλησης, της αναγέννησης της σκέψης που δεν χάνεται στους καιρούς, στα τοπία, στο φως, στους ανέμους, στο νερό, στους ήχους που ταξιδεύουν χιλιάδες χρόνια στην αθάνατη ανάσα της.
Τυρός Κυνουρίας

Αρκαδία!! Πώς να σε ταξιδέψω; Η συγκίνηση είναι απέραντη, σαν την απεραντοσύνη του μεγαλείου σου.
Όλα τα μέρη της Ελλάδος είναι μεγαλειώδη, μα πληγωμένα. Η Αρκαδία στέκεται όρθια γιατί κρατάει την ανάσα της, στις μνήμες. Κρατάει το φως των ματιών της φυλαγμένο στις παλάμες της. Πληγωμένη κι αυτή όπως όλη η Ελλάδα, μα αντέχει κι αυτή, όπως όλη η Ελλάδα, γιατί έχει αναμνήσεις και χρώματα.  Δε θα ασχοληθώ μ’ αυτήν την υπόθεση.
Αρκετά έχουμε γίνει καταθλιπτικοί. Θα θέσω μόνο ένα ερώτημα εγώ ο «αφελής» Έλληνας, στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.   
 Γιατί ο κύριος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε στην Ευρώπη, να μην πειράξουνε το Ευρώ ώσπου να γίνουν εκλογές ; Μήπως έχει, όχι αυτός προσωπικά, μα τα μεγάλα  συμφέροντα, οι μεγάλες  επενδύσεις το σχέδιο τους; Ας είναι. Μια σκέψη κάνω. Αν είναι όμως, έτσι, εμείς, της μικρής αυτής χώρας, που δώσαμε τα πάντα στην ανθρωπότητα τι μπορούμε να κάνουμε; Από  όλους όμως τους Ευρωπαίους, που κάνανε κομμάτια και θρύψαλα, τη χώρα μας που την έχουν ονομάσει, " η χώρα των Θεών", θα ήταν για μας ικανοποίηση,
αν μας προσέφεραν μια μικρή υπόκλιση. Τίποτε άλλο.

________
Αναδημοσίευση από το φύλλο της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" Αύγουστος 2012







                                              ______________________________________ 
ο Μάνος Παναγόπουλος είναι Θεατρικός Συγγραφέας 
με καταγωγή από το Ελληνικό Γορτυνίας
δείτε περισσότερα στο:
http://www.bibliopolio.gr/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-h-17450.html