~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν τιμωρεί την ελευθερία έκφρασης


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΣΤΑΘΜΟΣ
Την ελεύθερη έκφραση που πολλές φορές τιμωρούν οι Έλληνες δικαστές προστατεύει με τις δικές του αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζυγίζοντας με διαφορετικό τρόπο τα έννομα αγαθά.
Πριν από λίγες ημέρες η δικαίωση για μία 56χρονη γυναίκα, τη Βασιλική Κανελλοπούλου, η οποία είχε καταδικαστεί γιατί περιέγραψε δημόσια την περιπέτεια που είχε εξαιτίας μιας αποτυχημένης πλαστικής επέμβασης, ήρθε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα μέλη του οποίου έκριναν ότι «η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ισχύει δε ακόμη και για τη διάδοση πληροφοριών που θίγουν, σοκάρουν ή προκαλούν ανησυχία». Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στην ελευθερία της έκφρασης, που είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό και υπερτερεί μπροστά στην προστασία της φήμης του γιατρού. Επίσης τον περασμένο Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δικαιώσει τον δημοσιογράφο Νικήτα Λιοναράκη (σ.σ.: απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες), επιβάλλοντας μάλιστα στο Ελληνικό Δημόσιο να τον αποζημιώσει με το ποσό των 49.238 ευρώ. Ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια μετά την αγωγή δικηγόρου, ο οποίος θεώρησε ότι προσβλήθηκε η προσωπικότητά του από τις απόψεις που είχε εκφράσει καλεσμένος της εκπομπής «Στις γειτονιές της Ελλάδας» του Ν. Λιοναράκη, στην ΕΡΑ το 1999 για την «υπόθεση Οτζαλάν». Ο δικηγόρος στράφηκε κατά του δημοσιογράφου που έκανε την εκπομπή, ο οποίος με βάση τον νόμο περί Τύπου είχε καταδικαστεί. Ο Ν. Λιοναράκης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που έκρινε ότι με τις αλλεπάλληλες καταδίκες του παραβιάστηκε το δικαίωμα περί «ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης».

*εφημ. ΤΑ ΝΕΑ 20.10.07

Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου


Τη σύσταση Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου των δημοσιογράφων μέσα από τη συνεχή επιμόρφωσή τους και την ανάπτυξη του περιφερειακού Τύπου συζητήθηκε σε ημερίδα που έγινε πριν λίγες ημέρες στα Χανιά. Όπως εξήγησε ο πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας Γιάννης Γαρεδάκης, εκδότης της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», το Ινστιτούτο θα περιλαμβάνει τέσσερις άξονες δραστηριοτήτων: εκπαίδευση για επαγγελματίες δημοσιογράφους, έρευνα για τον περιφερειακό Τύπο, σεμινάρια για θέματα περιβάλλοντος και δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας πληροφοριών.