~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αγοράζοντας Σχολικά UNICEF Βοηθάτε να πάνε Σχολείο ακόμα περισσότερα Παιδιά

Σχολική Εκστρατεία UNICEF 2013

Με τη νέα σχολική συλλογή της η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του Σχολικού έτους και προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.

Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης, επίσης σχολικά σακίδια για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό με ανατομική πλάτη, τσαντάκια, τσάντα ταχυδρόμου, τσάντα με κορδόνι, αθλητική τσάντα, κασετίνες, πορτοφολάκι, τάπερ φαγητού και αλουμινένιο παγούρι. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, σημειωματάριο, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, πλαστελίνες, μολυβοθήκες, και κάθε είδους γραφική ύλη. Μια πλήρης πολύχρωμη σειρά σχολικών ειδών που θα συντροφεύει τους μικρούς & μεγάλους φίλους της UNICEF στη νέα σχολική τους χρονιά.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, 61 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η UNICEF διεξάγει προγράμματα σε όλο τον κόσμο για την εκπαίδευση των παιδιών και την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο αγοριών και κοριτσιών, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να έχουν πιθανότητες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των σχολικών ειδών και δώρων της UNICEF χαρίζουν ζωή και χαμόγελο στα παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους. Η UNICEF με την υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναπτύσσει προγράμματα ποιοτικής εκπαίδευσης, χτίζει και αποκαθιστά σχολεία, παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο. Προτεραιότητα είναι επίσης για τη UNICEF η συνέχιση του σχολείου για τα παιδιά σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Τη χρονιά που πέρασε μεταξύ άλλων διένειμε εξοπλισμό για 93.000 σχολικές τάξεις, 15.000 ειδικά κιβώτια με είδη για την ανάπτυξη της πρώιμης παιδικής ηλικίας και 15.000 κιβώτια με ειδικά ψυχαγωγικά παιχνίδια. Στην Ελλάδα διένειμε σχολικά για δεκάδες χιλιάδες μαθητές φτωχών οικογενειών ενώ πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν:
στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ UNICEF:
ΑΘΗΝΑ: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη τηλ.: 210 77 99 056
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου τηλ.: 2310 286 916
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ UNICEF: (καλέστε στο 210 72 55 555)
Αθήνα, Πλ. Κοραή ( Κοραή & Σταδίου)
Golden Hall, Μαρούσι
ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - 3ήμερο ΣΧΟΛΙΚΟ BAZAAR
(5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ)

Σε όλα τα καταστήματα MAX STORES

Τέλος τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών:
Τράπεζα Πειραιώς, πρώην ATE bank, Geniki Bank, πρώην Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα,
και στην Citibank. Επίσης, στα ΕΛ.ΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:801 500 12345 όλο το 24ωρο
fax: 210 72 52 555