~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 και ώρα 10.00 το πρωί στον Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως ψυχής του Αρκά Γιώργου ΚουτσούκουΣτις 31 Ιουλίου του 2010, στις 8 το βράδυ, ένας πράος γλυκός και έντιμος Αρκάς, ο Γιώργος Κουτσούκος του Νίκου και της Αγγελικής ανέβηκε στο τραίνο που χωρίς επιστροφή οδεύει προς την αιωνιότητα.

Δεν συμπαθώ τις πολυλογίες. Γι αυτό θα πω λίγα λόγια. Στην Εμπορική Τράπεζα ξεχώρισες και έγινες ένα από τα πιο ευπρεπή και αξιόλογα στελέχη της, στα χρόνια της ακμής της.

Στον κύκλο των συγγενών και φίλων, στις παρέες των ερασιτεχνών ψαράδων της Βόρειας Εύβοιας είχες το ρόλο του «Συνετού Καπετάνιου».

Και στο σπίτι μας κουμαντάριζες αθόρυβα τα πάντα. Τα δύο θαυμάσια παιδιά μας είναι η απόδειξη της σοφίας σου.
Ξέρω ότι είσαι μαζί μου, στο σπίτι μας. Απλά λίγο ξεφεύγεις, ανεβαίνεις στις Γούβες, ψαρεύεις, κατεβαίνεις στο Λούσιο μια βόλτα, και μετά, ξανά στην Αθήνα. Δίπλα μου.


Τέτη Γ. ΚουτσούκουEπιστολή του Δημάρχου Γόρτυνος Κων. Μιχόπουλου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας: "χρόνια προβλήματα που μαστίζουν το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων από την παντελή έλλειψη περιβαλλοντικής επιτήρησης στη Μεγαλόπολη"


Επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνος Κων. Μιχόπουλου 
προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας


Υπουργό κ. ΜπιρμπίληΚυρία υπουργέ,                                                                                                                    

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επικαλεσθούμε την προσωπική σας ευαισθησία και γνώση για ένα ζήτημα ¨ζωής και θανάτου¨ που αφορά τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης .
Σας ενημερώνουμε ότι, εδώ και 10 μέρες όλες οι μονάδες   της ΔΕΗ Μεγαλόπολης κατά την λειτουργία τους όχι μόνο έχουν υπερβεί τα επιτρεπτά όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά σε συνδυασμό με την φυσική καταστροφή που έχει επιφέρει στο περιβάλλον χρόνια τώρα η ΔΕΗ, έχουν μετατρέψει το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε θάλαμο αερίων, με τους υπεύθυνους να εγκληματούν εις βάρος των κατοίκων αφού παρανόμως έχουν θέσει σε λειτουργία τις παλιές και ακατάλληλες μονάδες 1 και 2 και για τις οποίες υπάρχει κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη λειτουργία τους.
Επίσης στις μονάδες 3 και 4 που θα έπρεπε να λειτουργούν με το σύστημα αποθείωσης όπως οφείλουν, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία χωρίς αυτό .
Θεωρούμε  ότι αφού ενημερωθήκατε , θα παρέμβετε άμεσα  και αποτελεσματικά.
Επίσης  θα θεωρούσαμε ιδιαίτερα χρήσιμη μια ουσίας επίσκεψη από μέρους σας για να έχετε ιδία άποψη για τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων  από την  παντελή έλλειψη περιβαλλοντικής επιτήρησης.
          


Κοιν/ση:
1.Εισαγγελία  Πρωτοδικών Τριπόλεως.

2. Αρμόδιους φορείς.
                                                                                                                            Ο Δήμαρχος
                                                                                           Κων/νος Μιχόπουλος