~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Δημήτρης Κωστόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία




Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Ροεινό Αρκαδίας στις 11-7-1940. Τέλειωσε το Β΄ Γυμνάσιο Τριπόλεως και στη συνέχεια σπούδασε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ήταν επικεφαλής συνδικαλιστής των φοιτητών της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και πρόεδρος των Αρκάδων φοιτητών. Υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας της Ε.Ρ.Ε. κατά την διετία 1965-1967 με την ιδιότητα του Υπεύθυνου Φοιτητικού. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός.

 Ο Δημήτρης Κωστόπουλος εργάστηκε ως Διοικητικό Στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας (1965-1968), ενώ από το 1968 έως το 1973 ήταν Διευθυντής στην Τράπεζα Επενδύσεων. Κατά τη διετία 1980-1981 ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παράλληλα ήταν Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Μιλτιάδη Έβερτ. Διετέλεσε Πρόεδρος των πτυχιούχων της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Οικονομολόγων της Ν.Δ.. Το 1986 διεκδίκησε την Δημαρχία στο δήμο Αγίας Παρασκευής Αττικής ως επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ.. Από το 1973 έως το 2003 (χρονιά όπου άρχισε να ισχύει το ασυμβίβαστο επαγγελματικής δραστηριότητας με το βουλευτικό αξίωμα) άσκησε μάχιμη δικηγορία.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος εξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με την Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 1989, του 1993, του 1996 και του 2000. Διετέλεσε πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Οικονομικών και της Ο.Κ.Ε. Εθνικής Οικονομίας της Ν.Δ., Υπεύθυνος για θέματα Κεφαλαιαγοράς, Χρηματιστηρίου, Τραπεζών και Δ.Ε.Κ.Ο καθώς και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. επί σειρά ετών. Κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής του πορείας διετέλεσε εισηγητής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σε πολλά νομοσχέδια, ενώ επίσης ήταν εισηγητής στους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών. Μετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στη Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών πολιτικών κομμάτων και βουλευτών και του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

Διετέλεσε επίσης μέλος στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και στην Ειδική Επιτροπή Επί του Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους. Ήταν εισηγητής σε όλες τις συζητήσεις για την σύσταση εξεταστικών επιτροπών για την διαλεύκανση του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.. Διετέλεσε με επιτυχία στο έργο του  Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος είναι παντρεμένος με την Ασημένια Βαρουξή, καθηγήτρια Αγγλικών. Έχει δύο γιους: Ο Νίκος,  είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.. 
Ο Θεμιστοκλής, είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές.