~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΑΧΛΑΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΒΑΧΛΑΙΩΝ AΘΗΝΑ
«Η Αγία Παρασκευή»
Στην Γενική συνέλευση της Ένωσης Βαχλαίων που πραγματοποιήθηκε στις στα γραφεία μας στην Αθήνα, στις 13-12-2009, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι ενέργειες που έχει κάνει η Ένωση Βαχλαίων σε σχέση με την ποιότητα του πόσιμου νερού της Βάχλιας και Πέρα Βάχλιας, όταν με αναλύσεις που ζητήσαμε από την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας, διαπιστώσαμε μεγάλο πρόβλημα καταλληλότητάς του για πόσιμο, από τον περασμένο χρόνο.
Η κα Κωνσταντοπούλου που έλαβε μέρος στην Γ.Σ ευαισθητοποιημένη για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, προσέφερε στην Ένωση 1000 δολάρια για την προσπάθεια αποκατάστασης της ποιότητας του νερού με σωστή χλωρίωση.
Επειδή όμως ο Δήμος, πιεζόμενος από τις ενέργειές μας, τοποθέτησε χλωριωτή, αλλά δυστυχώς βάσει του τελευταίου ελέγχου της Δ/νσης Υγιεινής της Νομαρχίας Αρκαδίας που έγινε με νέο αίτημα της Ένωσης Βαχλαίων, αλλά και της προηγούμενης μέτρησης που διενήργησε ο Δήμος Κοντοβάζαινας κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2009, δεν αποκατέστησε την ποιότητα του νερού, η Ένωση θα συνεχίσει τις ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για την αποκατάστασή του.
Σ΄αυτό το πλαίσιο κινούμενη, θα αξιοποιήσει τα χρήματα της δωρήτριας, για τον σκοπό που προσφέρθηκαν, αν και εφόσον δεν λύσει το πρόβλημα ο Δήμος όπως οφείλει.
Γι αυτό το λόγο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Μαρία Κωσταντοπούλου-Καραμπάση για την μεγάλη της προσφορά, που τόσο ανάγκη έχει και η Ένωση αλλά και η Βάχλια.
Από το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη