~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

O Δημ. Αβραμόπουλος στηρίζει τον Μεσσήνιο πολιτικό Αντώνη ΣαμαράΥπέρ της υποψηφιότητας του του Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του, ως ένα βήμα για το μέλλον για ένα δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα.
Την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά προσέφερε με δημόσια δηλωσή του ο παραιτηθείς απο την κούρσα της διαδοχής προέδρου στη ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Παρουσία και του Μεσσήνιου πολιτικού ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η επιλογή Σαμαρά εγγυάται μεγαλύτερη συνοχή της ΝΔ αλλά και της δημοκρατικής λειτουργίας των κομματικών οργάνων. Δύναμη νίκης χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς την συνεργασία του με τον πρώην υπουργό Υγείας.

 
Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει τις περιοδείες και ομιλίες της και συναντήθηκε απόψε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ.

 

 
"...Στέκομαι στο πλευρό του και στηρίζω την υποψηφιότητά του..."
Δημήτρης Αβραμόπουλος

 
Στις δηλώσεις του, παρουσία του κ. Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι μπορεί να απέσυρε την υποψηφιότητά του, δεν απέσυρε όμως τις απόψεις και τις θέσεις του και αφήνοντας αιχμές για την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, έκανε λόγο για την ανάγκη η ΝΔ να έχει έναν αρχηγό που θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες, χωρίς μηχανισμούς και κυκλώματα.

 
Ο κ. Αβραμόπουλος, μίλησε επίσης για εκλογή με πολιτικούς όρους, επισφραγίζοντας με ένα θερμό εναγκαλισμό τη στήριξη του στον κ. Σαμαρά.

 
Ο κ. Σαμαράς λαμβάνοντας το λόγο, ευχαρίστησε ολόθερμα τον κ. Αβραμόπουλο και τόνισε πως από σήμερα ξεκινά η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, προσθέτοντας πως μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο έγινε μία επανάσταση δημοκρατίας μέσα στο κόμμα όσον αφορά στην εκλογή αρχηγού από τη βάση.

 
"Μαζί θα δώσουμε ελπίδα, κατοχυρώνουμε την ενότητα και θα φέρουμε τη νίκη" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
"Κάθε στέλεχος κάνει την επιλογή του και η επιλογή αυτή είναι σεβαστή.", σχολίασαν άνθρωποι που πρόσκεινται στη Ντόρα Μπακογιάννη.

 
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το πρωί συναντήθηκε με τον πρόξενο της Ρωσίας, ενώ αύριο θα επισκεφτεί τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

 
Αμφίρροπη η μάχη της διαδοχής

 
Εν τω μεταξύ δημοσκόπηση της GPO για το Mega δείχνει ντέρμπι Ντόρας Μπακογιάννη, Αντώνη Σαμαρά.

 
Σε ερώτηση για το ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για πρόεδρο της ΝΔ, το 46,8% απαντά Σαμαράς και το 46,5% Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση για το ποιόν θα ήθελαν για πρόεδρο της ΝΔ το 42,8% απαντά Μπακογιάννη και το 42,7% Σαμαρά.

 
Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - Τριτη, 10 11 2009 12:44