~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Από την Μεγαλόπολη είναι ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος



Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος
Αντιστράτηγος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Γιανναίοι Μεγαλόπολης Αρκαδίας το έτος 1957. Είναι έγγαμος και έχει 2 κόρες ηλικίας 26 και 23 ετών.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1975 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1982.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2000-2001. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε Αστυνομικά Τμήματα της Γ.Α.Δ.Α, στη Δ.νση Άμεσης Δράσης Αττικής και στην Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου Δημοκρατίας.
Από το έτος 1995 έως το 2008 υπηρέτησε στη Δ.νση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διατέλεσε Δ/ντής από το έτος 2004 έως το 2008 στο βαθμό του Αστυν. Δ/ντή και του Ταξιάρχου.
Τον Μάρτιο του 2008 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών & Πληροφορικής.
Την 5-11-2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Καλή επιτυχία στο έργο του και εις ανώτερα στον συμπατριώτη μας Αντιστράτηγο Παναγιώτη Χριστοφιλάκη που τιμά την Αρκαδία στην Ελληνική Αστυνομία.
Για το  "Αρκαδικό Βήμα"
Κων/νος Σ. Αϊβαλής


Δώρα σε τροχονόμους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής προσέφεραν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης (φωτό) και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Υποστράτηγος Φώτιος Γεωργόπουλος, στην Κηφισιά (Πλατεία Πλατάνου) τις  ημέρες των Χριστουγέννων.


* * *


    Γιανναίοι    Mεγαλόπολης

Ορεινό χωριό της Φαλαισίας, 13 χιλ. από το Λεοντάρι, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μ. Περιλαμβάνει δύο οικισμούς, τους κάτω Γιανναίους, πάνω στο επαρχιακό δρόμο Λεονταρίου-Δυρραχίου, και τους άνω Γιανναίους που βρίσκονται λίγο ψηλότερα (3 χιλ.).
Οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και κτηνοτροφία. Κατά την απογραφή του 1991 απογράφησαν 112 κάτοικοι.
Από τους κάτω Γιανναίους υπάρχει διακλάδωση αρσιτερά προς τα χωριά Γούπατα και Άκοβο. Ο επαρχιακός δρόμος κατευθύνεται προς το Δυρράχι.