~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Βγάζουν στο σφυρί 100.000 κατοικίες!

Ολεθρος για τον ελληνικό λαό με υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου-τρόικας (Βίντεο) 

Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στον Γολγοθά της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους –το «Κυριακάτικο Βήμα» περιγράφει αναλυτικά από ποιους τομείς θα προέλθουν- κυβερνητικά στελέχη σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λίγο ακόμα θα πανηγύριζαν γ’ αυτό που το εντάσσουν στα «πλαίσια εξορθολογισμού του Δημοσίου».

Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν οι προκλητικότατες, κυνικές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τις οποίες παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.
Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ζητεί, ή μάλλον απαιτεί από την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανάμεσα στα άλλα, πλήρη απελευθέρωση και απολύσεων και πλειστηριασμών. Και μπορεί να δίνει εύσημα των υπηρετικό υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό των αστών «για τη μέχρι τώρα τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή», -έτσι ονομάζει την πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού- ξέροντας όμως ότι απέναντι του έχει μια «υπάκουη» κυβέρνηση, προβάλει συνέχεια νέες απαιτήσεις.

Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να ακούμε πριν λίγες μέρες οικονομολόγους να μας λένε ότι ακόμα και ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους που κατατέθηκε στην βουλή – ο οποίος εγγυάται... χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, μικρότερες συντάξεις, λιγότερες κοινωνικές παροχές, χειροτέρευση των δομών υγείας και Παιδείας ενώ αυξάνει κατά 11,5% τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος και εκτοξεύει κατά... 41,4% (!) το φόρο ακίνητης περιουσίας- συντάχτηκε από Γερμανούς «ειδικούς». (Δείτε αυτό το βίντεο. Ασχετα τι γνώμη που έχει κανένας για τον Δ. Καζάκη τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα). 


Και απ΄ την εφημερίδα "Πριν"

Βγάζουν στο σφυρί 100.000 κατοικίες!

Τουλάχιστον 100.000 κατοικίες κινδυνεύουν μετά την Πρωτοχρονιά να βγουν στο σφυρί, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει μια κοινωνική έκρηξη ανυπολόγιστων διαστάσεων.

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συναινώντας στις επιθυμίες των ευρωπαίων δανειστών. Η εξέλιξη αυτή που φαίνεται πλέον αναπότρεπτη από πλευράς κυβερνητικών προθέσεων τρομοκρατεί αρκετούς βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που βλέπουν την επανεκλογή τους να γίνεται όνειρο απατηλό.

Μέχρι σήμερα βλέπαμε να αυξάνονται σταθερά οι στρατιές των ανέργων, όμως πολύ σύντομα θα βλέπουμε να αυξάνονται οι στρατιές των αστέγων και μάλιστα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ισχύει μέχρι τα τέλη του 2013 (νόμος Κατσέλη) είναι βέβαιη, ενώ προς το παρόν η κυβέρνηση προβληματίζεται για το πώς θα συσκευάσει, πώς θα σερβίρει αυτό το νέο μέτρο.

Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει τα χαράτσια ή τις δόσεις του στεγαστικού, μπορεί να νοικιάσει την κατοικία του και να πάει να μείνει σε κάποιο μικρότερο σπίτι, ώστε με το ενοίκιο που θα εισπράττει (ή μάλλον με τη διαφορά ενοικίου) να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις του. Αυτό πρότεινε ο Μάκης Βορίδης, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σε έναν άνεργο οικογενειάρχη που κληρονόμησε μια μονοκατοικία από τους γονείς του. Μια ακόμα καλύτερη «λύση» θα ήταν η οικογένεια να εγκατασταθεί σε αντίσκηνο σε κάποιο κάμπινγκ ή, ακόμα πιο οικονομικά, να διανυκτερεύει κάτω από μια γέφυρα. Η κυβέρνηση απλώς δηλώνει ότι οι «φτωχοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», όπως προφανώς δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν όσοι σήμερα έχουν ήδη ξεσπιτωθεί και κατοικούν στο σπίτι των γονέων ή των πεθερικων ή και κοιμούνται κάτω από τα άστρα.

Το βέβαιο είναι ότι αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό και η «εσωτερική προσφυγοποίηση» θα ρυθμίζεται από τον «κώδικα καλών πρακτικών» που θα θεσπίσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η άρση των πλειστηριασμών έχει ήδη αρχίσει να αποκτά την ιδεολογική της επικάλυψη: μνημονιακοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί υποστηρίζουν ανοιχτά ότι όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου ζουν παρασιτικά σε βάρος των «συνεπών» δανειοληπτών, αφού τα χρέη των πρώτων τα επωμίζεται ολόκληρη η κοινωνία!


_______________________