~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Eκθεση Ζωγραφικής της Λίτσας Παγώνη στην Τεχνόπολη


Εκθεση ζωγραφικής
Προσκαλούμε τους φίλους της τέχνης αλλά και της Αρκαδίας στην Τεχνόπολη που θα γίνει Έκθεση Ζωγραφικής της Λίτσας Παγώνη με θέμα: "Αρκαδία Διαδρομές" την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Παπατσώνη, που οργανώνουν η "Τεχνόπολις" και το Κέντρο Πελοποννησιακών Μελετών".


Εικαστικό ταξίδι σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος υπόσχεται η έκθεση ζωγραφικής της Λίτσας Παγώνη με τίτλο «Αρκαδία, Διαδρομές», που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πελοποννησιακών Μελετών, από τις 26 μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2008 (αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης» Πειραιώς 100 Γκάζι)।Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 19।30।Με τα 50 περίπου έργα της, η καλλιτέχνης επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως η ζωγραφική αποτελεί έκφραση ιδεών και συναισθημάτων σε δισδιάστατη εικαστική γλώσσα, μεταδίδοντας το εικαστικό μήνυμά της. Τα χρώματα τους με την μεικτή τεχνική, που αποτελούν και τα φυσικά και συνειρμικά χρώματα της Αρκαδίας, προκαλούν οπτικές εντυπώσεις χώρου, όγκου και φωτός, δημιουργώντας δυνάμεις αρμονίας και έντασης, σε μια αέναη κίνηση του χρόνου.Το πέρασμα από το μύθο στην ιστορία ως τη σύγχρονη πραγματικότητα μας οδηγούν σ’ ένα ονειροφόρο ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν και από τη φαντασία στην πραγματικότητα, ενώ κάθε πίνακας φαντάζει μ’ ένα ανοιχτό παράθυρο ενόρασης και συλλογισμού προς το μέλλον.Οι νύμφες, οι γοργόνες, οι μεταμορφώσεις, τα κάστρα, τα πυργόσπιτα, το ανθάνεμα και οι Αρκαδιανές, σκιαγραφούν τη δυναμική και τη φυσιογνωμία της Αρκαδίας, σηματοδοτώντας παράλληλα και μια ποιοτική ζωγραφική μέσα από την οποία η δημιουργός περίτεχνα ξεδιπλώνει τον ανθρωποκεντρισμό, την αισιόδοξη διάθεση και την υψηλή αισθητική της έκφραση.Η Λίτσα Παγώνη, καταγόμενη από την Ερμιόνη, έχει σπουδάσει ζωγραφική και χαρακτική στο εργαστήρι του ζωγράφου κ. Κόκκινου (της ομάδας Τσαρούχη - Βασιλείου) στον Πειραιά, στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης, όπου παρακολούθησε μαθήματα μεικτής Τεχνικής, ενώ διδάχτηκε «φρέσκο» τοιχογραφία στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Ζει στο Άστρος Αρκαδίας, είναι δασκάλα, διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής με μόνιμη έκθεση των έργων της και παράλληλα είναι ενεργό μέλος στον πολιτιστικό τομέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους, στην Ερμιόνη και την Τρίπολη.
Ώρες λειτουργίας: 11।00 - 21।00.

*από το e-go.gr