~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

"ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ" για την διαφύλαξη και υπεράσπιση της οροσειράς του Μαινάλου

Λήψη του αρχικού συνημμένου αρχείου
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
"ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ"
Έδρα Δήμος Λεβιδίου Αρκαδίας
πρ. παράρτημα Αθηνών
Ασκληπιού 36, 10680 Αθήνα,
τηλ. 210-3644050-(fax)2103644059
τηλ. 6944337960

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας γνωρίζουμε την ίδρυση και λειτουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘’ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ’’, με έδρα το Δ.Δ. Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου, η οποία ασχολείται με την διαφύλαξη και υπεράσπιση εν γένει του περιβάλλοντος και ιδία του Νομού Αρκαδίας, ειδικότερα δε της οροσειράς του Μαινάλου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου και ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών περί το όρος Μαίναλο, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών του. H εταιρεία μας έχει επίσης σαν στόχο την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με αντικείμενο την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, την κατασκευή ή την επισκευή μονοπατιών, την επιδιόρθωση παραδοσιακών κατοικιών, την ανάδειξη των πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων, των πηγών και εν γένει του φυσικού και αισθητικού πλούτου της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη των πνευματικών πρωτοβουλιών και της δημόσιας έκφρασης των κατοίκων. Ιδρυτικά μέλη της εταιρείας μας είναι οι : Βασίλειος Ν. Κουνέλης, δικηγόρος και εκπρόσωπος της εταιρείας, η Βασιλική Ε. Κολλίντζα, δικηγόρος, αμφότεροι με καταγωγή από την Βλαχέρνα Αρκαδίας, η Αγγελική Κουτσούγερα -Πανοπούλου, κοινωνιολόγος στον Συνήγορο του Πολίτη και αναπληρωματική εκπρόσωπος της εταιρείας μας, από την Παναγιά, ο Λυκούργος Σ. Κουτσούγερας, ιδιωτικός υπάλληλος από την Βλαχέρνα, ο Ιωάννης Σακιώτης, πολιτικός επιστήμονας- περιβαλλοντολόγος, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, οιονεί Αρκάς ο Γιώργος Α. Παρασκευόπουλος οικονομολόγος από την Τρίπολη, ο Μιχαήλ Α. Προμπονάς, πυρηνικός φυσικός, πρόεδρος της ελληνικής ορνιθολογικής εταιρείας, με καταγωγή απ’ το Λεβίδι, ο Τάσος Β. Δρακόπουλος, επικοινωνιολόγος και κάτοικος Βλαχέρνας, ο γνωστός πιανίστας και μουσικός παραγωγός του Γ΄ προγράμματος Διονύσης Γ. Μαλούχος, με καταγωγή από τη Δημητσάνα, ο Νικόλαος Δ. Καβουρίνος, οικονομολόγος, εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου», από τη Βλαχέρνα και ο Γεράσιμος Κ. Γαλιατσάτος, επιχειρηματίας.

Προς τον σκοπό αυτό πραγματοποιούμε εκδήλωση –δημόσια συζήτηση στην πλατεία Λεβιδίου με συνδιοργανωτή το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και την υποστήριξη του Δήμου Λεβιδίου και του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων το Σάββατο 6/9/2008 και ώρα 7.30 μ.μ. με θέμα την ανάπτυξη του Μαινάλου και την αντίθεση μας στην ίδρυση και λειτουργία μονάδας παραγωγής τσιμεντοπροϊόντων στο Δ.Δ. Βλαχέρνας και προσδοκούμε όπως ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας αυτή.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: 1) Τρύφων Ε. Κολλίντζας, Καθηγητής Οικονομικού Τμήματος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, 2) Ρίτα Καραβασίλη αρχιτέκτων, Διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΠΕΧΩΔΕ, 3) Μιχάλης Προμπονάς, πυρηνικός φυσικός και πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και 4) Γιάννης Σακιώτης, πολιτικός επιστήμονας, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Την συζήτηση συντονίζει ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της εταιρείας Βασίλης Κουνέλης,
Αθήνα, 10/7/2008