~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Θανάσης Πετράκος: Μεταλλαγμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο Θ. Πετράκος παρουσίασε τους υποψηφίους της ΛΑΕ στην Αρκαδία (vd)



    Μεταλλαγμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο λαός θα κληθεί σε λίγες μέρες , στις πιο κρίσιμες εκλογές, να αποφασίσει αν θα νομιμοποιήσει ή όχι τα μνημόνια. Θέλουν να κάνουν συνένοχο το λαό στο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Το 3ο μνημόνιο τσακίζει ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες… Στόχος είναι η βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας προς τη φιλελευθεροποίηση και η διάσωση του ευρώ. Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι τέκνο της ανάγκης των καιρών και θέλει να εκφράσει το «όχι» του λαού στα μνημόνια και στην χρεωκοπία της χώρας.
    Δεν έχει να περιμένει τίποτα διαφορετικό ο ελληνικός λαός αφού πραγματικοί κυβερνήτες είναι οι δανειστές. Με αυτά τα λόγια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας» και υποψήφιος του κόμματος στη Μεσσηνία που βρέθηκε στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο της Αρκαδίας για να παρουσιάσει τους υποψήφιους του κόμματος, κάλεσε το λαό να στηρίξει το κόμμα που παρέμεινε σταθερό και συνεπές στις απόψεις του και δεν μεταλλάχθηκε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Πετράκος τόνισε παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας πως αυτό εκφράζει όλες τις ηλικίες και ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά δεν θέλουν τα μνημόνια και πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος.
    Σημείωσε ακόμα πως η ευρωζώνη είναι φυλακή που εμποδίζει τις χώρες να ορθοποδήσουν και επεσήμανε πως κατά την διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν λάθη τακτικής και στρατηγικής και εξήγησε πως η Κυβέρνηση (που δεν συζήτησε με το κόμμα ούτε και με την κοινοβουλευτική ομάδα) ήθελε όχι το δρόμο της σύγκρουσης αλλά του εξευμενισμού, κάτι όμως που δεν το κατάφερε και έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ένα μνημόνιο πολύ πιο τραγικό από τα άλλα δύο.
    Κατηγόρησε τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη πως με δικές τους αποφάσεις δεν έγιναν όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά στο λαό και σημείωσε πως δεν έφυγαν νωρίτερα γιατί θεώρησαν πως μπορούν να πιέσουν να αλλάξει η πολιτική αυτή. Όταν όμως ήρθαν τα πρώτα μέτρα κατάλαβαν ότι δεν γίνεται τίποτα και γιαυτό διαφοροποίησαν τη θέση τους.
    «Ο Τσίπρας έκανε εκλογές γιατί ήθελε να ξεμπερδέψει τους βουλευτές του «όχι»» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ήθελε να εκβιαστεί ο πρώην υπουργός. Συμπλήρωσε δε πως εντός ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική πολιτική και η μόνη λύση είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, έστω και αν αυτό δεν είναι απλό. «Το κοινό νόμισμα λειτουργεί μόνο υπέρ της Γερμανίας και το γεγονός πως η χώρα μας δεν έχει νομισματική πολιτική αποτελεί καταστροφή».
    Τέλος για τις συνεργασίες σημείωσε πως οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας (Σόιμπλε, Μέρκελ, εκπρόσωποι TASK FORCE στη χώρα) θέλουν να υπάρξει συγκυβέρνηση όλων των μνημονιακών κομμάτων κάτι που το έχει εμπεδώσει ο Μεϊμαράκης αλλά ο Τσίπρας λέει συγκυβέρνηση αλλά χωρίς ΝΔ.
    Θα πρέπει λοιπόν, κατέληξε ο Θ. Πετράκος, ο λαός να κατεβάσει πολύ χαμηλά όλα αυτά τα κόμματα και να δώσει δύναμη στην ΛΑΕ για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, αφού έρχονται μαύρες μέρες και πολύ σύντομα θα έχουμε και πάλι εκλογές» και κλείνοντας είπε πως «αν ήθελα να έχω καρέκλα και να είμαι γενετικά τροποποιημένος βουλευτής θα έμενα στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ»
    Δείτε στο πρώτο βίντεο την εισήγηση του κ. Πετράκου και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Αρκαδία και στο δεύτερο βίντεο τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

    Ε.Τ.


    _____________
    http://www.kalimera-arkadia.gr
    - www.kalimera-arkadia.gr