~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Telegraph: «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας»


Ημερομηνία: 21/04/2013 22:16Από παρθένες παραλίες μέχρι ανάκτορα, νησιά και την πρεσβεία της στο Λονδίνο, μία χώρα σε κρίση πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία αναφέρει άρθρο της βρετανικής Telegraph για την Ελλάδα.

Με τίτλο «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας» το άρθρο της Χάριετ Αλεξάντερ κάνει εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιουσία, αναζητώντας επενδυτές.
Η συντάκτρια του άρθρου περιγράφει την παραλία της Αφάντου στη Ρόδο, λίγα μίλια μακριά από το γήπεδο του γκολφ που είναι προς πώληση. Μαζί της βρίσκεται ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος δηλώνει ότι «Είμαστε σαν χρεοκοπημένη νοικοκυρά που αναγκάζεται να πουλήσει τα ασημικά για να σώσει την οικογένεια. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή».
Το άρθρο αναφέρεται επίσης και στην πρόσφατη πώληση του Σκορπιού, του νησιού του Ωνάση, στο Ρώσο ολιγάρχη, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ως δώρο για την 24χρονη κόρη του Αικατερίνα, καθώς και στην αγορά έξι νησιών έναντι 7 εκατ. λιρών από τον Εμίρη του Κατάρ.
Παράλληλα, η Αλεξάντερ γράφει ότι «διατίθεται προς πώληση το ανάκτορο της Κέρκυρας, όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος και για το οποίο η κυβέρνηση υπερηφανεύεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι δίπλα στην έκταση που ανήκει στη δυναστεία Ρόθτσιλντ».
«Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συζητήσουν τις τιμές, ισχυριζόμενοι ότι εξαρτάται από τις προσφορές, αλλά η ακτή της Αφάντου αναζητά μία επένδυση της τάξης των 150-250 εκατ. ευρώ», προσθέτει το δημοσίευμα.
Ακόμη, σημειώνει ότι το λιμάνι του Πόρου βρίσκεται επίσης στη διάθεση της κυβέρνησης προς εκμετάλλευση, καθώς επίσης και το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Holland Park του Λονδίνου, προς 22 εκατομμύρια λίρες.
Η συντάκτρια παραθέτει στο άρθρο της δηλώσεις του υπευθύνου του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να παραμείνει ως έχει χωρίς να πωληθεί.
Αλλοι ωστόσο -επισημαίνει η Αλεξάντερ- θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένου ότι τα δύο πακέτα διάσωσης που έχουν δοθεί από τους πιστωτές της χώρας έχουν αποτύχει να ανακάμψουν την οικονομία της, που βρίσκεται σε ύφεση εδώ και έξι χρόνια.

__________________
Πηγή: The Telegraph