~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος...



Alfios River Festival 2009
με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών

Στις όχθες του ποταμού Αλφειού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, 2 χμ από τον αρχαιολογικό χώρο και πλάι στο Camping Arethousa θα πραγματοποιηθεί το Alfios River Festival 2009 με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Αλφειός - Δράσεις οικολογίας και πολιτισμού.

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
24 Ιουλίου Ελένη Βιτάλη
25 Ιουλίου Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης , MEGAVAT
30 Ιουλίου Γιάννης Αγγελάκας Sunny Side of the Razor
31 Ιουλίου Inactive Messiah, Siva Six, The Source, Tethripon, Lord 13, Minie Jinies1 Αυγούστου Locomondo, Λεωνίδας Μπαλάφας
2 Αυγούστου Μανώλης Ρασούλης, Ορφέας Περίδης

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
25-26 Ιουλίου Olympia Cross (διήμερος αγώνας τρίαθλου ο οποίος θα περιλαμβάνει, Hydrospeed, Mountain Bike, Αγώνα ανωμάλου δρόμου)
29-30 Ιουλίου Διημερίδα για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη επιχειρηματικότητα . Το παραπάνω διήμερο θα διεξαχθεί στον Πύργο και στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας
30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου Δράσεις για τον πολιτισμό, την τέχνη, τον αθλητισμό και την οικολογία(Εκθέσεις φωτογραφίας, οργάνωση τουρνουά River (beach) Volley, αναβίωση αρχαίου αγωνίσματος ενός Σταδίου (αγώνας δρόμου 192 μέτρων), οργάνωση έκθεσης βιολογικών προϊόντων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διεθνής συνάντηση εθελοντών για το περιβάλλον, παρουσίαση οικολογικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα).

Μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο στο χώρο που διοργανώνεται το festival. Για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων του φεστιβάλ υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος δίπλα στο ποτάμι, ώστε όποιοι από τους επισκέπτες θελήσουν, να μπορούν να κατασκηνώσουν ελεύθερα. Για τους υπόλοιπους που θέλουν να διανυκτερεύσουν χωρίς να κάνουν camping υπάρχουν και ξενοδοχεία στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία.
Για εσάς που θέλετε να είστε παρόντες σε μια καλοκαιρινή συνάντηση καλλιτεχνών, εθελοντών, κατασκηνωτών και φυσιολατρών υπάρχει μία πρόταση: Φέτος τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου παρτε την παρέα σας, γνωρίστε και συνομιλήστε με άλλα άτομα και διασκεδάστε όλοι μαζί οικολογικά στο Alfios River Festival 2009!!!
http://www.alfiosfestival.gr/home.htm