~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Θρίαμβος του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Αρκάδες πάμε όλοι μαζί 
να ζήσουμε το όνειρο.


«Σείστηκε» η Αρκαδική γη από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη. Χιλιάδες Αρκάδες άνοιξαν την αγκαλιά τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Τατούλη και πανηγύρισαν μαζί του για τη μεγάλη γιορτή της 7ης Νοεμβρίου. Για τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει η Νέα Πελοπόννησος. Όλοι ήταν εκεί, δίνοντας δυναμικό παρόν και στέλνοντας παντού το ηχηρό μήνυμα ότι ο Πρώτος Αιρετός Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου είναι ο Πέτρος Τατούλης.





«Η Αρκαδία έχει ήδη δώσει το μήνυμα. Η Αρκαδία έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Ο αέρας έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει να φυσά και σήμερα γίνεται δημιουργική θύελλα. Η Νέα Πελοπόννησος έχει ήδη κερδίσει. Η Νέα Πελοπόννησος είναι η ΔΙΚΗ ΣΑΣ νίκη. Η δική σας ατομική και η δική μας συλλογική νίκη». 

Με τα λόγια αυτά στην τελευταία προεκλογική ομιλία του στη Τρίπολη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π. Τατούλης ξεσήκωσε το πολυπληθές κοινό του που ξέσπασε σε χειροκροτήματα δημιουργώντας μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα νίκης.
Συνεχίζοντας την ομιλία του στο ενθουσιώδες ακροατήριό του ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος αυτή τη φορά στο αντίπαλο στρατόπεδο και τις επιθέσεις που έχει δεχτεί με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είπε χαρακτηριστικά: «Η νίκη της Νέας Πελοποννήσου είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι ποδηγετούν τους πολίτες με τα κακόγουστά τους συνθήματα και με αποκάλεσαν βουλευτή του Κολωνακίου. Λέτε κι εσείς οι Αρκάδες περιμένατε από κάποιους επικοινωνιολόγους να σας πουν ποιος είναι ο Πέτρος ο Τατούλης».
Στο σημείο αυτό το κοινό άρχισε και πάλι να χειροκροτεί αδιάκοπα τον κ. Τατούλη, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους που αρκούνται να δηλώνουν με υπερηφάνια αυτοδιοικητικοί, που ξέρουν μόνο να δανείζονται έργα άλλων φορέων και να μιλούν με στοιχεία ψεύτικα, προκειμένου να κρύψουν τη δική τους γύμνια κι ανικανότητα. Παρουσιάζουν τα έργα Πολιτισμού που εγώ ως Υπουργός δρομολόγησα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ως δικά τους έργα. Παρουσιάζουν έργα που προγραμματίζουν τα κεντρικά υπουργεία και τα οποία ακόμη δεν έχουν καν ξεκινήσει ως Νομαρχιακά έργα και μάλιστα ολοκληρωμένα. Ας μας δείξουν λοιπόν πού βρίσκεται κατασκευασμένο το Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο φιγουράρουν ως δικό τους υλοποιημένο έργο με κόστος 40 εκ ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έργο του Υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ακόμη δεν έχει καν ξεκινήσει. Το ρέμα του Λαγκούβαρδου είναι εκεί απείραχτο κι ας λένε ό,τι φαντάζονται».




Παράλληλα, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού διατυπώνοντας τη συνεκτική πρότασή του για την ανάπτυξη της περιφέρειας, δήλωσε κατηγορηματικά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη: «μπορώ να πετύχω τους στόχους του σχεδιασμού μας με τεχνοκρατικό ρεαλισμό, έξυπνες επιλογές και γρήγορα αποτελέσματα. Γρήγορα αποτελέσματα μπορούμε να νιώσουμε σε δύο κρίσιμους τομείς. Πρώτον, στο άνοιγμα της Πελοποννησιακής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή αγορά. Και δεύτερον στη στρατηγική επιλογή μας να επιδιώξουμε ως Περιφέρεια επιχειρηματικές συνέργειες στους τομείς της Νέας Οικονομίας. Σήμερα το εμπόριο αλλά και η μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών γίνεται μέσα από διαδρομές που ξεκινούν μεν από τους τόπους παραγωγής, αλλά έχουν πολλές υποχρεωτικές στάσεις. Η πατάτα και το μήλο ξεκινούν από την Μαντινεία, από εκεί φθάνουν στη λαχαναγορά της Αθήνας από εκεί στον εξαγωγέα. Μετά στη λαχαναγορά της Φρανκφούρτης, για να καταλήξουν πια στον Ευρωπαίο καταναλωτή. Όλες αυτές οι στάσεις σημαίνουν κέρδος για κάποιους άλλους. Όχι όμως για τον παραγωγό της Πελοποννήσου και βέβαια όχι για την τοπική οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί  δέκα χρόνια τώρα όλες εκείνες τις δράσεις αλλά και τις απαιτούμενες υποδομές που θα φέρουν σε απευθείας επαφή τις Ευρωπαϊκές περιφέρειες μεταξύ τους. Άμεσα από τον πρώτο κιόλας μήνα έχουμε ήδη δρομολογήσει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Το Πελοποννησιακό προϊόν και αναφέρομαι κυρίως στο  Αγροτικό και το Τουριστικό προιόν θα μπει απευθείας στο ράφι των ευρωπαϊκών αγορών».
Ο κ. Τατούλης αφού αναφέρθηκε και στους τρεις βασικούς τομείς του σχεδιασμού που αφορούν την Ενέργεια, τις Μεταφορές και το Περιβάλλον, μίλησε για την επιχειρηματικότητα του τόπου, όπου είπε μεταξύ άλλων: «Η κρίσιμη παράμετρος που κρίνει καθοριστικά τις επιχειρηματικές αποφάσεις είναι η ταχύτητα υλοποίησης του σχεδίου. Αυτό ακριβώς θα προσφέρουμε εμείς: ταχύτατες διαδικασίες, άμεσες αποφάσεις, καθαρούς κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουμε μεγάλο κέρδος στην τοπική μας οικονομία».
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε τους ψηφοφόρους της Κυριακής να αποδείξουν ότι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της περιφέρειας με τη δική τους ενεργό συμμετοχή.
«Αρκάδες πάμε όλοι μαζί να ζήσουμε το όνειρο. Όλοι μαζί να φτιάξουμε μια Νέα Πατρίδα, να χτίσουμε μια Νέα Αρκαδία, μία Νέα Πελοπόννησο!!!»