~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Γιάννης Βαραφουφάκης, στην γαλλική εφημερίδα «La Tribune»: «Προτιμότερος ο θάνατος, αν δε βρεθεί συμφωνία»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ   


Ο Γιάννης Βαραφουφάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην γαλλική εφημερίδα «La Tribune» και είπε, αν δε βρεθεί συμφωνία με τους δανειστές, «τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συμβεί αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας ο Έλληνας οικονομολόγος είπε ανέφερε χαρακτηριστά ότι «είναι προτιμότερος ο θάνατος», σημειώνοντας, μάλιστα, πως το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι ένα έλλειμμα αξιοπρέπειας. 
Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως εξαιτίας αυτής της έλλειψης η Ελλάδα δέχθηκε «ανόητα μέτρα», υπογραμμίζοντας πως αυτό τροφοδότησε έναν φαύλο κύκλο αναξιοπρέπειας «που εμπεριέχει τη δυσαρέσκεια, το φόβο και την αγανάκτηση». 
«Όλα αυτά δεν είναι καλά. Πρέπει να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, το πνεύμα της 28ης 1940 που μας έκανε να πούμε "όχι" στο τελεσίγραφο της Ιταλίας του Μουσολίνι. Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε τα μέσα να απαντήσουμε "όχι" αλλά το πράξαμε. Πρέπει να ξαναβρούμε αυτό ακριβώς το πνεύμα», είπε στη γαλλική εφημερίδα. 
Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδα αν με τη λέξη «θάνατο» εννοεί την έξοδο από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν αλληγορική και όπως τόνισε, «όπως κάθε αλληγορία, όσο λιγότερο την εξηγούμε τόσο περισσότερο την κατανοούμε». 
Πάντως, όσον αφορά στα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ, ο οικονομολόγος είπε πως θέλει να επιμείνει στο γεγονός ότι είναι δικαίωμά μας να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί μας το αρνηθεί ή να το αμφισβητήσει». 

____________________
Πηγή: protothema.gr