~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα πτωχεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»

Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ τόνισε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικoύ Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, ενώ η σωτηρία της θα κοστίσει μόλις 10 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη της χώρας, κατέληξε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.



«Όσοι νομίζουν πως η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία είναι προετοιμασμένη για μια έξοδο της Ελλάδας θα πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος «IIF» στην συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα το μείζον πρόβλημα σε μια τέτοια εξέλιξη έγκειται στο ύψος της έκθεσης της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος που πρακτικά είναι διπλάσιο από τα ίδια κεφάλαιά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ», σημειώνει ο κύριος Νταλάρα. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα.»
«Η μόνη λύση είναι να δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για μέτρα ανάπτυξης, ένα πολύ μικρό ποσόν σε σχέση με το κόστος εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση» καταλήγει ο Νταλάρα.


Νίκος Δ. Καβουρίνος
- Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά
- Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΕΑ