~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Νέο τραγούδι και video clip για τη Νάντια Καραγιάννη


Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 00:00

«Σαν καημοί της Μικρασίας» τραγουδά με την εξαιρετική της φωνή η Νάντια Καραγιάννη (από την Αρκαδία) σε μουσική που μας ταξιδεύει και φέρει την υπογραφή του μοναδικού Χρήστου Παπαδόπουλου σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

«…Σαν καημοί της Μικρασίας η αγάπη σου
Με πληγώνει, με ματώνει κάθε δάκρυ σου… »
   Την εξαιρετική ερμηνεία πλαισιώνει η άρτια ενορχήστρωση με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Κώστα Αγέρη και το Δρόσσο Σκυλλά, ενώ το βιντεοκλίπ που μόλις κυκλοφόρησε επιμελήθηκαν οι νεαρές διεθνώς διακριθείσες μουσικοσυνθέτριες Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου.
     Το μοναδικό αυτό τραγούδι περιλαμβάνεται στο δίσκο με τίτλο «ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ / 91 Χρόνια μετά», ένα άλμπουμ που δημιούργησαν ο στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης και ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος, ένας κύκλος τραγουδιών που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες και διηγήσεις, με αφορμή την καταστροφή της Σμύρνης και το διωγμό από τη Μικρά Ασία, αλλά είναι ταυτόχρονα απολύτως σημερινά και έχουν το «χάρισμα» να λειτουργούν αυτόνομα από το κεντρικό θέμα τους, ως καθημερινά, ανθρώπινα και ερωτικά κομμάτια.
   Εκτός από τη Νάντια Καραγιάννη στον «Ξεριζωμό» συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές και ξεχωριστοί άνθρωποι του τραγουδιού, όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώτα Νέγκα, Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης, Ρένα Στάμου και Mehtap Demir.