~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έρανος για να πληρωθεί το πρόστιμο της ΔΕΗ για κόψιμο δέντρων

Έρανος πραγματοποιείται στη Μεγαλόπολη για να βοηθήσουμε τη ΔΕΗ να πληρώσει το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που της επιβλήθηκε από το Νομάρχη Αρκαδίας. Ας βοηθήσουμε όλοι τη μαμά-ΔΕΗ.


Πρόστιμο στη ΔΕΗ για την κοπή των δέντρων
Πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΔΕΗ από το Νομάρχη Αρκαδίας για την κοπή των δέντρων στο χώρο που θα κατασκευαστεί το Φωτοβολταϊκό πάρκο.

"Πρόστιμο στη ΔΕΗ για κόψιμο δέντρων.
Πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ επέβαλε στην ΔΕΗ ο νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, για το γεγονός ότι η επιχείρηση όπως διαπίστωσε η διεύθυνση περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, έκοψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες δένδρα στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
Η επιβολή του διοικητικού προστίμου στην ΔΕΗ έγινε γνωστή κατά την τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αρκαδίας. Μάλιστα στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο για την καταστροφή των δένδρων όσο και για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
Να σημειωθεί ότι η κοπή των δένδρων έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού δημοτικοί σύμβουλοι της Μεγαλόπολης έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα Τρίπολης μηνυτήριες αναφορές στην ΔΕΗ, σε στελέχη της επιχείρησης και στον δασάρχη της περιοχής"

Πηγή: "Ελεύθερος Τύπος" 22-4-2008
http://www.e-tipos.com/

*από http://www.megalopolis2008.blogspot.com/