~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αθήνα- Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη



«Για την αγάπη των άλλων», είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος της συγγραφέας Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη,  που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στις 6 Νοεμβρίου.  Στην παρουσίαση, που θα γίνει στο ξενοδοχείο «King George Palace»,  θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελένη Γκίκα, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών, Κώστας Σκανδαλίδης, η δρ. Βιβή Κοψιδά-Βρεττού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης και η Δέσποινα Εμμανουήλ-Λυβίτση.


Το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη, το οποίο κυκλοφορεί, από τις εκδόσεις "Ψυχογιός", στην Ελλάδα και την Αμερική, στηρίζεται στην ιστορία της μητέρας του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη.


Με φόντο το Αιγαίο, η συγγραφέας συνθέτει ένα συγκλονιστικό σκηνικό γεμάτο ανθρώπους που τυραννιούνται από τις αιώνιες συνθήκες της αγάπης, της γενναιοδωρίας, της προδοσίας, της θυσίας.
Μέσα από την έρευνα για τη νεότερη ιστορία της Δωδεκανήσου, από τα ήθη της εποχής και από το προσωπικό δράμα της Δέσποινας Κατσιματίδη, προκύπτει η πολιτισμική καταγωγή του ανθρώπου, ο οποίος σήμερα διαμορφώνει τις τάσεις της αμερικανικής αγοράς στην ενέργεια: "Μεγάλωσα με τη μάνα μου στη Νέα Υόρκη, αλλά παρ' ότι έφυγε όταν εγώ ήμουν ήδη μεγάλος, ουσιαστικά δεν τη γνώριζα. Το βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη, με έβαλε στον σιωπηρό της γολγοθά, στην κουλτούρα του νησιού μου, στις παραδόσεις του. Νιώθω ευγνώμων για αυτό το ξαναγράψιμο της προσωπικής μου ιστορίας από μια συγγραφέα της Ελλάδας", δηλώνει ο Τζον Κατσιματίδης.


Το μυθιστόρημα "Για την αγάπη των άλλων" ξετυλίγεται στη Νίσυρο και τη Ρόδο της Ιταλοκρατίας. Μια νεαρή κοπέλα, μεγαλώνει ανυποψίαστη στη Νίσυρο. Όμορφη, έξυπνη, με σπουδές στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο, αφήνεται στον έρωτα ενός νεαρού συμπατριώτη της. Στο βάθος, μακριά, φαντάζει η απουσία του πατέρα στην Αμερική. Ο έρωτας της Μαργαρίτας θα ανατραπεί την έσχατη στιγμή και η προδοσία θα σημαδέψει όχι μόνο την τύχη της, αλλά ένα ολόκληρο νησί. Τα ήθη της εποχής και η ιστορία της Ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου συνιστούν το υπόβαθρο του μυθιστορήματος.


Όπως σημειώνει η δρ Βιβή Κοψιδά-Βρεττού: "Ανάμεσα στο χαμηλότονο σκηνικό της φτωχής πατρίδας και στη χαοτική σκηνογραφία της ξενιτιάς, οι ήρωες επωμίζονται την αρχέτυπη βάσανο της μοναξιάς, ακόμα και μέσα στην άλλη βάσανο της κοινωνικής τους συμβίωσης. Νοοτροπίες, απαγορεύσεις και επιταγές, εναρμονίσεις με την κοινή αντίληψη, ιεραρχίες και συστήματα συμβιβασμών, υφαίνουν αλυσιδωτά μέσα στα πνιγηρά όρια της τοπικότητας την υφή της αιχμαλωσίας και του αναπόδραστου απ'αυτήν".


Η Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF), και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην Ελληνική Τηλεόραση. Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος "Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων" για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

ΑΠΕ: * 26 Οκτωβρίου 2009