~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έφυγε ο Ηλίας Κουνιάς εκδότης της εφημερίδας "Κυνουρία"

Ο παλαίμαχος εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Κυνουρία», Ηλίας Κ. Κουνιάς, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 72 ετών.
Ο αείμνηστος εκδότης, δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων Κυνουρίας, υπηρέτησε τον τοπικό τύπο για 40 περίπου χρόνια, δημιουργώντας ένα βήμα διαλόγου και προβολής των ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής της Κυνουρίας και συνεχίζοντας την επαφή και την επικοινωνία των χιλιάδων απόδημων Κυνουριατών που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την μητρική τους πατρίδα. Ο Ηλίας Κουνιάς ανέλαβε την έκδοση της «Κυνουρίας» στις αρχές της δεκαετίας του 70, (έτος ίδρυσης της εφημερίδας 1927, Ιδρυτής Αγης Λεβέντης) και την οδήγησε μέχρι σήμερα ως το κεντρικό περιοδικό έντυπο της Κυνουρίας, με χιλιάδες συνδρομητές και αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε για τρεις διαδοχικές θητείες, πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων.
Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης από τους οικείους, για τον απροσδόκητο θάνατό του, την Δευτέρα στο Δ.Δ. Πέρα Μέλανων του Δήμου Απόλλωνος, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας του Νομού.
Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού φίλου και συμπατριώτη Ηλία.

*από την ιστοσελίδα www.inarcadia.gr