~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ




Την Τετάρτη 11/1 ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα των μελών του, παρουσία αρκετών συμπατριωτών και φίλων τους. Καλωσόρισμα και ευχές απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Καλύβας, τονίσας την ανάγκη να διατηρηθούν οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, που είναι οι μόνοι φορείς οι οποίοι αγωνίζονται για την διατήρηση των τοπικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων . Ακόμη αναφέρθηκε στους Καλλικρατικούς Δήμους , οι οποίοι λόγω της τεράστιας έκτασης και της πληθώρας των οικισμών τους, δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα. 
Εχουν δε αποτύχει παταγωδώς αφού δεν μπορούν να επιλύσουν ακόμη και τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας! Ενδεικτικά ανέφερε τους 5 Δήμους της Αρκαδίας με τους 450 οικισμούς των και ειδικά τον Δήμο – μαμούθ Γορτυνίας που όλοι τους δυσλειτουργούν. Τέλος ευχαρίστησε την Γιώτα Σιδέρη - Κατσικερού - (Ζαχαροπλαστείο «Νέο Κοσμικό» ) για την προσφορά της βασιλόπιτας. 

Μετά την κοπή της πίττας όλοι γεύθηκαν Αρκαδικά προϊόντα (τυριά, αλλαντικά και κρασιά). 

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και των πολιτιστικών φορέων της πόλεως , ο τ. Δήμαρχος Ιωάννης Καζάκος , η τ. Αναπλ. Δήμαρχος Τώνια Καλύβα, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Αττικής Κ. Κηπουρός, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Αρκάδων Γ. Ζαραφέτας , με τον Γ. Γραμματέα Πάνο Αναγνωστόπουλο, ο Αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενωσης Π. Καρβελάς, οι Πρόεδροι της Πανθελπουσιακής Θ. Γιαννακόπουλος και της Αδ/τος Κοντοβαζαινιτών Γρηγορία Κακούρη κ.α.