~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πέτρος Τατούλης: "Μαζί θα εργαστούμε για τη νέα σελίδα στην πορεία της χώρας"


Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2009


ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ



Οι συνθήκες που επικρατούν στην πολιτική ζωή του τόπου δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μου στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Η οικονομική κρίση ανέδειξε ακόμα πιο έντονα τα προβλήματα που προϋπήρχαν. Στη χώρα μας, η κρίση είναι πρωτευόντως πολιτική. Κρίση των αξιών, κρίση των θεσμών, κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Αδυναμία να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που γίνονται γύρω μας με τρομαχτική ταχύτητα. Άρνηση να δεχτούμε ότι οι παλιές συνήθειες δεν δουλεύουν πια.
Δύο χρόνια πριν, όταν όλα έμοιαζαν εύκολα και σίγουρα, προείπα αυτά που συνέβησαν. Πρότεινα να προλάβουμε την κρίση με τολμηρές αποφάσεις και τομές. Μίλησα, έγραψα, φώναξα. ΄Εγινα κακός. Δεν εισακούστηκα. Η ακινησία υπερίσχυσε. Η οπισθοδρόμηση εκκίνησε. Το θολό αυτό τοπίο, το πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί να το διαταράξει. Κατρακυλάμε σε όλους τους διεθνείς ποιοτικούς δείκτες και, αντί να αντιδράσουμε, καταφεύγουμε στην εσωστρέφεια. Κάποιοι όμως πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της κατρακύλας. Στον πόλεμο, φταίνε οι στρατηγοί, όχι οι φαντάροι. Η αποτυχία αυτονόητα βαραίνει κυρίως την ηγεσία της παράταξης που είχε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας επί 5,5 χρόνια. Την ηγεσία που το 2004 παρέλαβε την ελπίδα και το 2009 παραδίνει απογοήτευση. Την ηγεσία που με τα λάθη και τις παραλείψεις της μετέτρεψε την πίστη του λαού σε κυνισμό, τη θετική ψήφο σε αρνητική, τη μαζική συμμετοχή σε αποχή. Και τώρα, για να ξεφύγει από το προσωπικό της πολιτικό αδιέξοδο, σέρνει τον τόπο και την παράταξή της σε άκαιρες εκλογές, αντί να μπει μπροστά και να δώσει μάχη για να λύσει τα προβλήματα του λαού.

Δεν αξίζει στην ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς αυτή η ελεύθερη πτώση.

Δεν αξίζει στη χώρα αυτή η μαυρίλα. Αυτός ο τόπος έχει δυνάμεις. Αντί να τις αξιοποιήσει, τις λοιδορεί, τις καταδιώκει, τις περιθωριοποιεί. Κλασική αντίδραση της συντήρησης και του σκοταδισμού σε όλες τις εποχές. Όσοι αγωνίζονται για μια διαφορετική Ελλάδα βρίσκουν μπροστά τους ένα τείχος λυσσαλέας αντίδρασης. Σε πείσμα όμως όλων αυτών που διαχρονικά πολεμούν την ανανέωση, η Ελλάδα προχωράει. Σ’ αυτούς τους ΄Ελληνες, που δεν βλέπουν τώρα φως, που νοιώθουν ότι η πολιτεία δεν τους βοηθάει, σ’ αυτούς που δουλεύουν σκληρά ή, ακόμα χειρότερα, που είναι άνεργοι και τα μόνα που ακούνε είναι για μίζες και για σκάνδαλα, απευθύνομαι σήμερα και τους λέω. Είμαι κι εγώ θυμωμένος όπως κι εσείς. Να μην το βάλουμε όμως κάτω. Να αγωνιστούμε.

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι. Είμαστε μαζί. Δεν παραιτούμαι, δεν έχω παραιτηθεί ποτέ από τα δύσκολα. Οι δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής κατάφεραν να με βγάλουν προσωρινά μόνο έξω από την εκλογική μάχη. Γιατί φοβούνται. ΄Έχουν πολλά να κρύψουν. Φοβούνται τις καθαρές κουβέντες, φοβούνται τον έλεγχο. Θα επανέλθω όμως. Με τους δικούς μου όρους. Με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά. Γιατί ξέρω ότι στις δύσκολες στιγμές δεν δείλιασα, δεν έκαμψα τη μέση, δεν σιώπησα.

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες
που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Σας ευχαριστώ για την πίστη σας σ’ εμένα. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε. Γνωρίζω ότι την 4η Οκτωβρίου με νηφαλιότητα, ρεαλισμό και δίχως ακρότητες, θα πράξτε ό,τι σας υπαγορεύει η καρδιά και η συνείδησή σας για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου.

Χρόνος άλλος για τον τόπο δεν υπάρχει.
Γνωρίζω ότι την 4η Οκτωβρίου με περίσσεια θάρρους και δύναμη αυτοκάθαρσης, όλοι εμείς, μόνοι μας, θα βάλουμε βαθιά το νυστέρι στο δικό μας απόστημα. Χρόνος άλλος για την ανάταξη και την κάθαρση της στιγματισμένης σήμερα με τη χλεύη της διαφθοράς και της ανικανότητας, κεντροδεξιάς παράταξης, δεν υπάρχει.

Θα είμαι παρών. Κοντά σας. Μαζί θα εργαστούμε για τη συγκρότηση μιας φερέγγυας, αξιόπιστης, ελεύθερης κεντροδεξιάς ιδεολογικής πρότασης. Μαζί θα εργαστούμε για τη νέα σελίδα στην πορεία της χώρας.

Πέτρος Τατούλης
Βουλευτής Αρκαδίας επί 19 χρόνια

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ





Οι περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ για τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Νομό μας έχουν ως εξής:



* Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, και ώρα 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Κώστα, ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα και ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο, θα επισκεφθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

* Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΜΑΝΤΗ Θανάση θα επισκεφθεί χώρους εργασίας στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

* Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, από τις 9 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Υποψήφιο βουλευτή, ΜΑΝΤΗ Θανάση θα επισκεφθεί χώρους εργασίας στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης

* Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 από τις 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Υποψηφίους βουλευτές, ΖΑΧΑΡΙΑ Κώστα και ΣΤΑΙΚΟ Χρήστο θα επισκεφθεί τους Δήμους Λαγκαδίων, Τροπαίων, Ηραίας.



Στην Τρίπολη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως



Στις 5.30 σήμερα Δευτέρα το απόγευμα η Τρίπολη θα υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, που έρχεται στην πόλη προσκεκλημένος από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.
Η υποδοχή του από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το λαό έχει οριστεί να γίνει στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Τρίπολη (μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο), όπου θα γίνει προσφώνηση από το δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στις 6:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία και θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και αντιφώνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.


Στις 7:30 μ.μ. στο χώρο κάτω από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (μπροστά από την κεντρική πλατεία), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη και στις 8:00 μ.μ., σε ειδική τελετή στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, ο Παναγιότατος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τρίπολης.

Στις 9:00 μ.μ. θα γίνει δεξίωση στο κέντρο EPAVLIS προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Οι εκδηλώσεις της α’ ημέρας θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της Τρίπολης.



Αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε τελετή που θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης και στις 11 το πρωί.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Τρίπολης (Μυστριώτειο) και θα δώσει την ευλογία του στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου.
Στις 12:00 το μεσημέρι ο Παναγιότατος θα επισκεφθεί το δήμο Βαλτετσίου όπου θα κάνει συμβολικη δενδροφύτευση.
Στις 13:30 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του Δεκαζείου Γηροκομείου Τρίπολης.
Στις 2:00 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη από τον πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Αρκαδίας, δήμαρχο Τρικολώνων κ. Γιώργο Μπαρούτσα.
Μετά το γεύμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

*από την ΕΡΑ Τριπόλεως (21/09/2009)