~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Σε αμφιβολία τίθεται η υλοποίηση κατασκευής της 5ης Μονάδας στην Μεγαλόπολη




Ο κ. Π. Αθανασόπουλος με χθεσινή τοποθέτηση του - σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - προανήγγειλλε, πιθανή ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της 5ης Μονάδαςτης ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, επικαλούμενος ως βασικόλόγο, ενδεχόμενη καθυστέρηση του αγωγούτου φυσικούαερίου που θα κατασκευάσει ο Διαχειριστήςτου Συστήματος ΦυσικούΑερίου (ΔΕΣΦΑ).
Μετά τα προβλήματα στη λιγνιτική Μονάδα της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, τιςαναβολέςσε όλους τους διαγωνισμούς του επενδυτικούπρογράμματοςτηςΔΕΗ, τιςκαθυστερήσεις στις νέες προκηρύξεις, αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση της Επιχείρησης, υπηρετώνταςεπιλογέςτων ιδιωτών, δεν προτίθεται να προχωρήσει καμία Μονάδα.
Οι παραπάνω επιλογές της Διοίκησηςτης ΔΕΗ Α.Ε δημιουργούν ευνοϊκέςσυνθήκες για να εισέλθουν στην αγοράενέργειαςοι Μονάδεςτων ιδιωτών που ήδη αρκετές κατασκευάζονται και άλλεςείναι έτοιμεςνα ξεκινήσουν και η Επιχείρηση μας θα χάσει τον κυρίαρχο και πρωταγωνιστικότηςρόλο με αρνητικέςσυνέπειεςγια το ηλεκτρενεργειακόσύστημα τηςχώραςμαςκαι τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών.
Το συνδ. κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι ώστε η ΔΕΗ να διατηρήσει το Δημόσιο και κοινωνικότηςχαρακτήρα, προχωρώνταςστιςαναγκαίεςεπενδύσειςκαι τον εκσυγχρονισμότων Μονάδων της, στηρίζονταςτην αναπτυξιακήτηςπροοπτική.
Η ακύρωση του διαγωνισμούκαι κατ’ επέκταση η πιθανότητα μη κατασκευήςτης5ης Μονάδας στην Μεγαλόπολη εξυπηρετείεπιχειρηματικάσυμφέροντα, σε βάρος της ΔΕΗ και του Ενεργειακού μας Κέντρου και πρέπει να αποφευχθείμε κάθε τρόπο.
Η έλευση του αγωγούΦ.Α στην Πελοπόννησο και η δημιουργία της νέας Μονάδας στην Μεγαλόπολη, αποτελούν κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων, του συνδ. κινήματος και τηςτοπικήςκοινωνίας. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την περιβαλλοντικήπροστασία της ευρύτερηςπεριοχής, την συνέχιση τηςλειτουργίαςτου ΕνεργειακούΚέντρου τηςΜεγ/λης.
Καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει τιςπροϋποθέσειςέγκαιρηςκατασκευήςκαι τροφοδότησηςτου αγωγού Φ.Α όπωςάλλωστε έχει δεσμευτείκαι την συνέχιση των διαδικασιών του διαγωνισμού, ανοίγματοςτων οικονομικών προσφορών για την κατασκευήτηςνέαςΜονάδαςτης ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Το συνδ. κίνημα και οι τοπικοίφορείςτηςπεριοχήςθα πρωτοστατήσουν για να αποτρέψουν αρνητικέςεξελίξειςσε βάροςτηςΔΕΗ και τηςπεριοχήςμας, για να έχει πραγματικόμέλλον το Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης.
Το Γραφείο Τύπου