~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Δυσαρεστημένο το ΥΠΕΞ με την απόφαση του Καναδά για αναγνώριση της ΠΓΔΜ

Πολιτικά Θέματα:

20/09/2007 - 15:43
Την άμεση αντίδραση του υπουργείου των Εξωτερικών προκάλεσε η αναγνώριση εκ μέρους του Καναδά της ΠΓΔΜ, με τη συνταγματική της ονομασία, όσον αφορά τις διμερείς τους σχέσεις.
«Η απόφαση αυτή δεν μας ικανοποιεί»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Καναδό ομόλογό της εντός της ημέρας, για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα και αποφασιστικότητα της ελληνικής πολιτικής στο ζήτημα της ονομασίας».
«Αυτή η απόφαση, επιπροσθέτως, δυσαρεστεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των Καναδών πολιτών ελληνικής καταγωγής που ζουν εκεί», πρόσθεσε.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση του Καναδά αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, για χρήση στις διμερείς τους σχέσεις, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία ΠΓΔΜ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως καθορίζεται στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

express.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια στην Αυστραλία που αδυνατούν να εξοφλήσουν το στεγαστικό τους δάνειο

Θέματα Ομογένειας:


Φώτο: AAP Image/Dave Hunt, file

Στο σφυρί χιλιάδες σπίτια
ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες Αυστραλοί αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις ειδικών η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δραματική στους επόμενους μήνες.
Η εταιρία JP Morgan εκτιμά πως έως το τέλος του οικονομικού έτους κάπου 115.000 ζευγάρια θα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια αφού σήμερα τα πληρώνουν δανειζόμενα από τις πιστωτικές κάρτες και έτσι, με μαθηματική ακρίβεια θα φθάσουν στο αδιέξοδο.
Η ίδια εταιρία εκτιμά πως άλλα 487.000 ζευγάρια θα υποχρεωθούν να κάνουν σκληρές οικονομίες για να μπορέσουν να πληρώσουν τις δόσεις τους.
Η προειδοποίηση, μάλιστα, του Διοικητή της Αποθεματικής Τράπεζας, Γκλεν Στίβενς, ότι λόγω της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης θα είναι αναπόφευκτη η άνοδος των επιτοκίων στην Αυστραλία, αναμένεται να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο οδυνηρή.
Το ενδεχόμενο οι τράπεζες να υποχρεώσουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να πουλήσουν τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους "τρομάζει" και τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.
Καθώς πριν το τέλος του έτους θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα της κυβέρνησης Χάουαρντ, τουλάχιστον πενήντα βουλευτές, πολλοί από τους οποίους φοβούνται ότι θα χάσουν την έδρα τους, πιέζουν τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του τεράστιου οικιστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει άμεσα μέτρα ώστε το αυστραλιανό όνειρο απόκτησης ιδιόκτητης στέγης να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.
Στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε, στη μείωση κατά μισή εκατοστιαία μονάδα του ημερήσιου δανειστικού επιτοκίου, που περιορίζεται άμεσα στο 4,75%.
Το ανωτέρω επιτόκιο επανέρχεται πλέον στο επίπεδο του περυσινού Μαΐου. Ας σημειωθεί ότι η μείωση είναι η πρώτη μείωση του "παρεμβατικού" για τη λειτουργία των αγορών επιτοκίου από τον Ιούνιο του 2003 και η πρώτη μείωση κατά μισή μονάδα από τον Νοέμβριο του 2002.

"Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας είχε σκοπό να εμποδίσει ορισμένες οικονομικές αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ορθολογικοποίηση των πιστωτικών συνθηκών μπορεί να βοηθήσει στην διόρθωση της στεγαστικής κρίσης", αναφέρει σε δήλωση της η Κεντρική Τράπεζα και καταλήγει: "Οι πληθωριστικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να παραμένουν και γι' αυτόν τον λόγο θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις".

Η αντίδραση των αγορών υπήρξε άμεση: Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Ντάου Τζόουνς σημείωσε άνοδο 1,58% και αναρριχήθηκε στις 13.615 μονάδες με κέρδος 210 μονάδων, ενώ στην αμερικανική αγορά του συναλλάγματος το ευρώ διαμόρφωσε ισοτιμία ένα ευρώ ίσον με 1,3970 δολάριο.ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΓΚ. ΜΠΡΑΟΥΝ
Στο μεταξύ ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει κάθε προσπάθεια, ώστε "να διατηρηθεί σε σταθερότητα" η βρετανική οικονομία, και να έχει ρευστότητα η τράπεζα Northern Rock.
"Κάθε τι δυνατόν θα γίνει, για να διατηρηθεί η σταθερότητα της οικονομίας" , δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, προσθέτοντας πως "έχουμε μία οικονομία σε πρόοδο, που παράγει θέσεις εργασίας και επωφελείται από χαμηλό πληθωρισμό, όλα δε θα ενεργοποιηθούν αυτές τις ημέρες, ώστε να διασφαλιστούν όλα αυτά" .
Η πρωθυπουργική αυτή δήλωση έγινε ενώ οι τράπεζες, μετά την κρίση με την εξυπηρέτηση πολλών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σφίγγουν τη στρόφιγγα των πιστώσεων.
Επειδή η Northern Rock είχε "τιτλοποιήσει" απαιτήσεις των επισφαλών, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, αμερικανικών δανείων, χιλιάδες πανικόβλητοι πελάτες απέσυραν τις τελευταίες ημέρες καταθέσεις τους ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων στερλινών. Παρενέβη η Τράπεζα της Αγγλίας και πρόσφερε ρευστότητα στην εμπορική αυτή τράπεζα "προικίζοντάς" την, άμεσα, με μεγάλο ενισχυτικό κεφάλαιο, προκειμένου να μπορεί, χωρίς κλυδωνισμό, να ανταπεξέλθει στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της.
Ο Θησαυροφύλακας, Πίτερ Κοστέλο, δήλωσε ότι οι αυστραλιανές τράπεζες είναι "ασφαλείς" αλλά έσπευσε να δηλώσει πως αν η κατάσταση στον παγκόσμιο χώρο τεθεί εκτός ελέγχου "ενδέχεται να υπάρξουν επιπτώσεις και στην Αυστραλία".* από την εφημερίδα Neos Kosmos "Αυστραλία" 20-09-2007

Γεωργία Παναγοπούλου: Ώρα ευθύνης και Αγώνα

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,
Οι εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη 2007 ανέδειξαν και πάλι πλειοψηφία τη συντηρητική Παράταξη. Οι πολίτες στράφηκαν σε άλλα κόμματα της Αριστεράς. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για Ανατροπή με Νέα Αλλαγή, το όραμα της Δίκαιης Κοινωνίας για μια δυνατή Ελλάδα, έμειναν μετέωρα...
Δυστυχώς επικράτησε και στην Παράταξή μας και στην Αρκαδία, ο νόμος των επαγγελματιών-διαχειριστών της Πολιτικής. Της παραπολιτικής των κομματικών μηχανισμών και της καρέκλας. Ας αναζητήσουμε λοιπόν ανάμεσά μας τα αίτια της Ήττας. Να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε. Να αναγνωρίσουμε τα σφάλματα και τις παραλείψεις. Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Δημοκρατικούς πολίτες γιατί δε βρήκαμε το βηματισμό μας να δρομολογήσουμε εκείνα που υποσχεθήκαμε...
Τώρα έχουμε την υποχρέωση να αποφασίσουμε, να συμφωνήσουμε μαζί με την ηγεσία. Την ηγεσία που πρέπει να είναι απόρροια ώριμης επιλογής και όχι βόλεμα για διατήρηση και εξυπηρέτηση κάποιων άλλων μηχανισμών. Απαίτηση των φίλων και των μελών μας, είναι η ενότητα και η προοπτική του Κινήματος. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να την εγγυηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του Κεντρώου και Αριστερού χώρου. Ένα κόμμα, ανοικτό σε νέες ιδέες, με σύγχρονους προβληματισμούς, με πολιτικές πρωτοβουλίες για πολλές μικρές και μεγάλες ρήξεις και ανατροπές. Ένα σύγχρονο κόμμα, ταυτισμένο με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Με πολιτική αυτονομία, ενότητα και γνήσια δημοκρατική λειτουργία. Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό του πολίτη, όλων των δημιουργικών ανθρώπων της κοινωνίας μας που ταυτίζονται με το όραμά μας. Της σύγχρονης, ισχυρής Ελλάδας, με ανάπτυξη, ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία Οφείλουμε να δράσουμε με συγκροτημένη στρατηγική, να εμπνεύσουμε ένα νέο όραμα για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκείνες κι εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, τους Αρκάδες που έδειξαν εμπιστοσύνη και με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαστε μαζί και θα το αποδεικνύω καθημερινά. Παραμένω ενεργός πολίτης, όρθια στις επάλξεις, έτοιμη να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου. Δεν πιστεύω σε Σωτήρες, δεν περιμένω το Μεσσία, δεν μπαίνω στη λογική της παραπολιτικής των κάθε λογής χειροκροτητών. Πιστεύω στις δυνατότητες της Πολιτικής. Επιμένω να συνεχίζω να πορεύομαι πιστή στις αξίες μας και τις υποχρεώσεις μας προς τους Αρκάδες. Είμαι συνεπής αταλάντευτη στις αρχές μας και τις δεσμεύσεις μας με το ΠΑΣΟΚ, για τη Δίκαιη Κοινωνία την πρωτοπόρα Αρκαδία και τη Δυνατή Ελλάδα. Θα είμαστε πάντα μαζί για τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας.

Γεωργία Παναγοπούλου
Παιδίατρος
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας