~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αλέξανδρος Κοτσιάνης Δήμαρχος Τρίπολης: Πιστεύω πως απο τώρα και στο εξής, η πορεία της Τρίπολης θα είναι μόνο ανοδική!


Συνέντευξη του Δημάρχου Αλέξανδρου Κοτσιάνη* στο "Εν Τριπόλει"
περιοδικό που εκδίδεται στην Τρίπολη για την ενημέρωση των δημοτών.

-Ποιό είναι το όραμά σας για την Τρίπολη;
Πιστεύω, πως κοινός στόχος όλων είναι να αναδείξουμε την Τρίπολη σε ένα κέντρο Υπηρεσιών για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η πόλη μας έχει όλες τις προϋποθέσεις από πλευράς γεωγραφίας, ανθρώπινου δυναμικού, υποδομών και ιστορίας, για να παίξει αυτό το ρόλο.


-Σε ποιούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας βλέπεται οτι είναι το μέλλον της πόλης μας;
Οι υπηρεσίες είναι το μέλλον της Τρίπολης (Εμπόριο, Διοίκηση, Χρηματοοικονομικός Τομέας, Μεταφορές, Τουρισμός). Βρισκόμαστε στο κέντρο της Πελοποννήσου, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα. Γύρω μας απλώνεται ένα πανέμορφο τοπίο, φωτισμένο απο την ιστορία και τους ανθρώπους. Το όνομα Αρκαδία είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο. Η πόλη μας έχει ανθρώπους εργατικούς, φιλοπρόοδους. Η υποδομή μας αναπτύσσεται σ'όλους τους τομείς. Είναι χρέος μας να δώσουμε στην Τρίπολη αυτό που της αξίζει. Μια πρωτεύουσα πόλη όχι μόνο στους συμβολισμούς, αλλά και στην ουσία.

-Τι χρειάζεται η Τρίπολη για να πετύχει σ'αυτό το κοινό στόχο;
Όπως έχω πει πολλές φορές, η Τρίπολη πρέπει πρώτα απ'όλα να λύσει οριστικά τα βασικά θέματα υποδομής. Είμαι πολύ περήφανος που αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού, με τα έργα του Σάγκα και λύσαμε, επίσης, το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργεί υποδειγματικά. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η πόλη μας θα διαθέτει ένα πανέμορφο νεοκλασικό θέατρο (το Μαλλιαροπούλειο) και μια πανέμορφη Πλατεία Άρεως (μια απο τις ομορφότερες πλατείες στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της).Ο νέος περιφερειακός δρόμος, η κατασκευή του Γεφυριού στα Σφαγεία, η ανακαίνηση του Κολυμβητηρίου είναι, επίσης, έργα που ολοκληρώθηκαν και αναβαθμίζουν την υποδομή της πόλης. Επίσης, η πόλη μας αναδεικνύει το "οικολογικό της πρόσωπο", στοιχείο πολύ σημαντικό στην τουριστική ανάπτυξη. Ήδη, ανακυκλώσαμε 450 τόνους χαρτιού το χρόνο και προχωρήσαμε σε πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών.

-Ποιά είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
Παρακολουθούμε στενά το θέμα της ανακατασκευής της Πλατείας Άρεως, ώστε το έργο να προχωρήσει γρήγορα και σωστά. Επίσης, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία μαζί μ' άλλους Δήμους της Αρκαδίας για ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρησης και ανακύκλωσης των απορριμάτων. Διεκδικούμε την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, που προβάλλουν την πόλη και ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη. Δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών στην πόλη και τα χωριά (καλύτερους δρόμους, φωτισμός, νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευση). Οι προσπάθειες είναι μεγάλες και θέλουμε να είναι πάντα δίπλα μας οι πολίτες, αφού χωρίς τη δική τους συμμετοχή τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε.
Πιστεύω πως απο τώρα και στο εξής, η πορεία της Τρίπολης θα είναι μόνο ανοδική!


*Ο Αλέξανδρος Κοτσιάνης γεννήθηκε στις 17-10-1949 στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας, πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Αθηνών με ειδικότητα Καρδιολόγου - Παθολόγου - Εντατικολόγου. Γιατρός του Ε.Σ.Υ., αναπληρωτής Δ/ντής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Παναρκαδικού την περίοδο 1984-1989. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί για τα κοινά απο διάφορες θέσεις, ως Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων (1989-1994), εκπρόσωπος του Ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (1989-1998), δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης (1994 έως σήμερα) ενώ έχει υπηρετήσει ως Δήμαρχος την πόλη της Τρίπολης την περίοδο 1998-2002.
Επανεξελέγη Δήμαρχος Τρίπολης στις πρόσφατες εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 με το συνδυασμό "Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα Πόλη".
Παντρεμένος με την Ιατρό - Νεφρολόγο κα Κουρέτα Παναγιώτα έχουν ένα υιό, πτυχιούχο οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.