~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Eκδήλωση για τη Μάχη του Βαλτετσίου στην Αθήνα


Εκδήλωση...Η ετήσια εκδήλωση για τη Μάχη του Βαλτετσίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 το πρωί, στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση στην Αθήνα, με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Σταδίου - έξωθεν της Παλιάς Βουλής. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Νίκη Κούλη - Κούρταλη.
Παρευρέθηκαν ο Βαγγέλης Γιαννακούρας Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ο Δήμαρχος  Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κωστόπουλος, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων η κ. Δωρή (Αρκαδικής καταγωγής), του Δημοτικού Συμβούλου Τρίπολης και πρώην Δημάρχου Τεγέας Δημήτρη Βόσνου, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Πάνος Αναγνωστόπουλος και πολλοί φίλοι και μέλη της Ένωσης Δημοβαλτετσιωτών.

________________________

Σελίδες Νίκου Κωστάρα online: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

Σελίδες Νίκου Κωστάρα online: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: Του Νίκου Ι. Κωστάρα «Ω γλυκύ μου έαρ γλυκύτατό μου τέκνον...» ανέκραζεν η Παναγία, η Μητέρα του Επουράνιου και στο πρόσωπό Της εκ...