~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πυρκαγιά στην περιοχή Παναγίτσα του Δήμου Λεβιδίου









Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Παναγίτσα του Δήμου Λεβιδίου στην Τρίπολη.

*από το http://www.in.gr/


--------------------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες για τον
Δήμο Λεβιδίου


Αρ. δημ. διαμερισμάτων 11
Επίσημος πληθυσμός 4.131 (2001)
Έκταση 312,6 km²
Ταχυδρομικός κώδικας 22014
Δικτυακός τόπος http://www.dimoslevidiou.gr/





Ο δήμος Λεβιδίου είναι δήμος του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται στο βορειoανατολικότερο τμήμα του νομού, στα σύνορα με τους νομούς Αχαΐας, Κορινθίας και Αργολίδας. O δήμος απλώνεται στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου και στις δυτικές των ορέων Ολίγυρτος και Τραχύ. Ο δήμος Λεβιδίου καταλαμβάνει έκταση 312,6 Km2, αποτελείται από 11 δημοτικά διαμερίσματα και έχει συνολικό πληθυσμό 4.131 κατοίκους. Έδρα του δήμου είναι το Λεβίδι.

Ο δήμος περιλαμβάνει τα παρακάτω

δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς:
Δ.δ. Λεβιδίου -- το Λεβίδι [ 1.219 ]
Δ.δ. Βλαχέρνης -- η Βλαχέρνα [ 568 ]
Δ.δ. Δάρα -- ο Δάρας [ 474 ]
Δ.δ. Κανδήλας [ 898 ]
η Κανδήλα [ 846 ]
το Διακόπιον [ 48 ]
η Μονή Κανδήλας [ 4 ]
Δ.δ. Καρδαρά -- ο Καρδαράς [ 47 ]
Δ.δ. Κώμης -- η Κώμη [ 97 ]
Δ.δ. Λίμνης -- η Λίμνη [ 260 ]
Δ.δ. Ορχομενού [ 20 ]
ο Ορχομενός [ 16 ]
ο Ρούσσης [ 4 ]
Δ.δ. Παλαιοπύργου -- ο Παλαιόπυργος [ 325 ]
Δ.δ. Παναγίτσας -- η Παναγίτσα [ 115 ]
Δ.δ. Χωτούσσης -- η Χωτούσσα [ 108 ]

*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βορειοανατολική Αττική είναι παραδομένη στις φλόγες...

Aγέρωχη η γιαγιά βγήκε από τους καπνούς και τις φωτιές...




Όλα δείχνουν εμπρησμό
Άργησαν τα αεροπλάνα την κρίσιμη στιγμή
Κόλαση ξανά με βαριές ευθύνες
Έλλειψη συντονισμού στα μέσα πυρόσβεσης








O πύρινος εφιάλτης επέστρεψε. Η Βορειοανατολική Αττική είναι παραδομένη στις φλόγες από τη νύχτα της Παρασκευής και μία έκταση πάνω από 150.000 στρέμματα έχει γίνει στάχτη.
Όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό, αλλά η μάχη για τον περιορισμό της καταστροφής χάθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.




Χρειάσθηκε να εκκενωθούν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μοναστήρια και κατασκηνώσεις, ενώ η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση χθες το μεσημέρι στους αδειούχους του Αυγούστου να καθυστερήσουν μια μέρα την επιστροφή τους στην Αττική από την πλευρά της Αθηνών- Λαμίας, προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι όσοι δεν καταφέρουν να πάνε σήμερα στις δουλειές τους λόγω της πυρκαγιάς (είτε είναι κάτοικοι πυρόπληκτων περιοχών, είτε εργάζονται σ΄ αυτές) θα πληρωθούν κανονικά, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αφού η απουσία θα θεωρηθεί αποτέλεσμα ανωτέρας βίας. Στις πληγείσες περιοχές μετέβη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Όμως, χωρίς ρεύμα συνεχίζουν να βρίσκονται πολλοί κάτοικοι περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις πυρκαγιές οι γραμμές και οι υποσταθμοί μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Χωρίς ρεύμα
Με βάση υπολογισμούς στελεχών της ΔΕΗ, το πρωινό της Κυριακής περίπου 5.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα, αριθμός που είχε περιοριστεί σε σχεδόν 3.000 το βράδυ. Αν μάλιστα δεν υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις και ακραία φαινόμενα, τότε, όπως εκτιμούν τα ίδια στελέχη, είναι εφικτό μέχρι σήμερα το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος παντού όπου εκδηλώθηκαν προβλήματα.
Πάντως στις 9 χθες το βράδυ, τα πιο σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν τμήματα ή ολόκληρες οι περιοχές σε Ντράφι, Καλέντζι, Σταμάτα και Διόνυσο. Με βάση τις ίδιες πηγές της ΔΕΗ, από την έναρξη της πυρκαγιάς μέχρι και χθες καταστράφηκαν πάνω από 100 στύλοι μέσης και χαμηλής τάσης, 7 γραμμές μέσης τάσης υπέστησαν ζημιές και 150- 170 υποσταθμοί τέθηκαν εκτός λειτουργίας.



Άργησαν τα αεροπλάνα την κρίσιμη στιγμή


Χθες, εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων αλλά και της εκδήλωσης νέων εστιών, η ΔΕΗ αναγκαζόταν όσο περνούσαν οι ώρες να θέτει εκτός λειτουργίας όλο και περισσότερους υποσταθμούς μέσης τάσης.
Το αποτέλεσμα ήταν πλήθος οικισμών της Βορειοανατολικής Αττικής, ακόμη και σε περιοχές όπου δεν είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Επίσης, εκτός λειτουργίας είχε τεθεί από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής η γραμμή υψηλής τάσης 150 kV Ν. Μάκρης Αγ. Στεφάνου. Στη μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών έχουν ριχτεί 70 συνεργεία της επιχείρησης αποτελούμενα από 230 τεχνίτες. Από τη ΔΕΗ δίνονταν διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ στην Αττική, καθώς και ότι δεν κινδυνεύουν τα Κέντρα Υψηλής Τάσης στην Παλλήνη και τον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με την εταιρεία, εκεί όπου οι φωτιές σβήνονται και είναι εύκολη η πρόσβαση των συνεργείων της, αποκαθίσταται άμεσα και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Φωτογραφίες ICON, REUTER,

*από την εφημερίδα "τα Νέα" 24.8.2009