~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ» ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ




Στην έδρα της εν Αθήναις (Ασκληπιού 36), η «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ» έκοψε στις 14/1/2010 την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, παρουσία αρκετών φίλων και μελών της. Μεταξύ αυτών, ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Διοικητής της Attika Bank Τρύφωνας Κολλίντζας, ο Δήμαρχος Λεβιδίου Αθανάσιος Καβουρίνος, ο πολιτευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλιού, ο πολιτευτής Αρκαδίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Αρκαδίας Σπυρίδων Κότσιας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης.



Αγγ. Κουτσούγερα, Γ. Παπαηλιού, Β. Κουνέλης και Θ. Καβουρίνος




διακρίνονται ο Τρύφωνας Κολλίντζσς και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Την εκδήλωση τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο σημαντικός συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς (υπεύθυνος σεμιναρίων του EΚΕΒΙ και διδάσκων στο Harvard) και πλήθος συμπατριωτών και φίλων της Αρκαδίας, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ».





Θ. Καβουρίνος , Γ. Γιαννόπουλος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος


Οι οικοδεσπότες Βασίλης Ν. Κουνέλης και Αγγελική Πανοπούλου-Κουτσούγερα έκοψαν την πίτα.
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Β. Κουνέλης στην ομιλία του πριν την κοπή της πίτας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία και το ρόλο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝ» στην προσπάθεια προστασίας του Μαινάλου και ανάδειξης του σε μνημείο της UNESCO.




ο Β. Κουνέλης κόβει την πίτα ενώ διακρίνονται οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Γ. Παπαηλιού, Γ. Γιαννόπουλος και ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς.


“Με την βοήθεια όλων η προσπάθεια θα συνεχιστεί.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δυστυχώς καλύπτουν κενά ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, επεσήμανε ενώ τόνισε πως η κινητοποίηση όλων μας θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού μας πλούτου”.

Την πρωτοβουλία του για το Μαίναλο -Περιβαλλοντικό Πάρκο ανακοίνωσε ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο Δήμαρχος Λεβιδίου υποσχέθηκε την συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες αυτές. Θερμό χαιρετισμό έστειλε ο π. βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, ο Σάκης Κουρουζίδης, διευθυντής της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης και η Ειδ. Επ. Περιβάλλοντος Ρίτα Καραβασίλη, που την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας.
Σημειώνουμε πως υπήρχε ποτό, ελαφρύ γεύμα, επιμελημένο από τον Νίκο Αντωνόπουλο και μια μικρή έκπληξη για τους τελευταίους της βραδιάς -ζωντανή μουσική από το μπουζούκι του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Κοτσοβίλη.
 Τυχερός στο φλουρί της πίτας, που κέρδισε ένα Αρκαδικό λεύκωμα ήταν ο Τάσος Αναστασίου, πολιτικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη που μαζί με την κ. Χρ. Φλώρου εκπροσώπησαν επάξια τον Συνήγορο του Πολίτη.

Kαι του χρόνου παιδιά με υγεία και καλά επιτυχία στο έργο σας... η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" είναι κοντά σας.