~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνου Ελευθερίου



Ο αντιπροσωπευτικότερος τίτλος βιβλίου για τον 21ο αιώνα. Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο Θανάσης Νιάρχος το καινούργιο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου, Η μελαγχολία της πατρίδας μετά τις ειδήσεις των οκτώ. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο κατάμεστο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός την περασμένη Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008.
Θαυμαστές, πιστοί αναγνώστες και καρδιακοί φίλοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα. ’νθρωποι από το χώρο του βιβλίου (Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Βερονίκη Δαλακούρα, Ζυράννα Ζατέλη, Γιάννης Κοντός, Κώστας Μουρσελάς, Θανάσης Νιάρχος) και από το χώρο της μουσικής και του τραγουδιού (Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου) είναι μόνο μερικοί από αυτούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον γνωστό συγγραφέα.
Όπως ανέφερε ο Θανάσης Νιάρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, πρόκειται για ένα έργο του οποίου ο τίτλος είναι τόσο χαρακτηριστικός για τις αρχές του 21ου αιώνα όσο αντιπροσωπευτικοί ήταν για την εποχή τους το Δέκα του Μ. Καραγάτση και το Ταξίδι με τον Έσπερο του ’γγελου Τερζάκη.
Ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ευδιάθετος και προσιτός. Μίλησε λίγο, καθώς οι άλλοι είχαν τόσα πολλά να πουν για το έργο και την προσφορά του. Ο Γιάννης Κοντός έκανε λόγο για έναν ακριβό άνθρωπο, έναν εξέχοντα ποιητή και στιχουργό, έναν παρατηρητή του κόσμου που παίρνει τροφή απ’ αυτόν για τη συγγραφή. Αυτό ακριβώς έκανε και στο τελευταίο του βιβλίο, το οποίο αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς.
Οι ηθοποιοί Μάνος Πίντζης και Μάνος Καρατζογιάννης διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο και μετά τη σκυτάλη πήρε το τραγούδι. Ο Χρήστος Θηβαίος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανέβηκαν στη σκηνή και, αφού ευχαρίστησαν το δημιουργό για την πολύχρονη προσφορά του και για το γεγονός ότι εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους καλλιτέχνες, πλημμύρισαν την αίθουσα με στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μάγεψαν τους παρευρισκόμενους με τις φωνές τους.


Eκδόσεις Μεταίχμιο
Μαρία Πηλείδου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 528), Fax: 211 3003562
E-mail: pressoffice@metaixmio.gr